Velenje: danes so se odločili, da bo poskrbljeno tudi za varstvo šolarjev

Rozmari Petek Rozmari Petek
14.03.2020 15:28

Včeraj še niso bili prepričani, če bo od ponedeljka organizirano varstvo za mlajše osnovnošolce, katerih starši opravljajo nujno potrebna dela

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Velenje
Andrej Petelinsek

"Od ponedeljka dalje so v skladu z okrožnico Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport zaprte vse osnovne šole, srednje šole, glasbena šola in druge izobraževalne institucije, vendar, ker se zavedamo, da nekateri starši, ki imajo službe v trenutno nepogrešljivih panogah, varstva ne bodo mogli zagotavljali, bomo za te otroke nujno varstvo zagotovili mi. Vse matične velenjske osnovne šole bodo tako v ponedeljek zjutraj dežurne in odprte za nujno varstvo zdravih otrok," so danes sporočili z Mestne občine Velenje.
Varstvo bo za otroke do 5. razreda. V skladu z okrožnico države bodo v šolah formirali oddelke do največ šest otrok in za njih zagotovili dovolj kadra. Na šolah bo osebje poskrbelo tudi za nujne higienske ukrepe in prehrano učencev. "Starše šoloobveznih otrok naprošamo, da do nedelje zvečer preko e-asistenta oz. e-pošte najavijo prihod otroka v varstvo. Nujno varstvo bomo zagotavljali za zdrave učence do vključno 5. razreda, in sicer le v primeru, ko sta oba starša učenca zaposlena v zdravstvu, policiji, vojski, zaporih, komunalnih službah, živilskih trgovinah, lekarnah, domovih za ostarele, dežurne v šolah in vrtcih, redarstvih, službah civilne zaščite in energetike. Starši bodo morali do srede, 18. marca, v šolo prinesti potrjen obrazec s strani delodajalca." Na kateri šoli bo varstvo potekalo, se bodo glede na stanje odločili v ponedeljek. Kot so sporočili že včeraj, pa bo varstvo zdravih predšolskih otrok, katerih starši opravljajo omenjeno delo, v enoti vrtca Tinkara.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta