Velenje si je izmislilo prikupen način promoviranja lokalov in prireditev v centru mesta

Rozmari Petek Rozmari Petek
22.12.2023 15:30

Še do konca meseca lokali v mestu Velenje skrivajo sladko ponudbo. Vsak dan interaktivno okence promovira enega izmed ponudnikov v mestu ter vabi na eno od prireditev.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sabina Vranc z Mestnega marketinga je vsakemu od sodelujočih v akciji razdelila medenjake, ti pa jih na "njihov" dan razdelijo naprej svojim kupcem. 
Rozmari Petek

Velenje si je izmislilo prikupen način promoviranja lokalov in prireditev v samem centru mesta. Oblikovali so interaktivni Velenjski čarobni koledar, s katerim že ves mesec vabijo na dogodke in posebno prodajno ali gostinsko ponudbo v mestu. "Vsak dan se odpira eno okence. S tem damo Velenjčanom spodbudo in povabilo, da obiščejo mestno jedro in vsaj enega od lokalov," opisuje vodja mestnega marketinga Sabina Vranc, ki želi s pomočjo koledarja obuditi življenje v mestu. Ponudnik, ki je tisti dan izpostavljen, svojim kupcem ponudi tudi ročno izdelane medenjake, donacijo Mestne občine Velenje. Ob tem Vrančeva opozarja, da ne gre za adventni koledar, saj so ponudbo oblikovali za vse dni v mesecu decembru. Obenem nudi povezavo na dogodke, ki se v tem mesecu odvijajo čisto vsak dan."Vesela sem, da so ljudje zaznali naš projekt. Da vsak dan pritegne nove sledilce, da preverijo in odkrijejo našo ponudbo, kar se pozna tudi pri obisku naše spletne strani," dodaja sogovornica. "Velenje zelo veliko ponuja. Sploh v tem mesecu. Zato je prav, da se Velenjčani odzovemo in uživamo v tem čarobnem decembru." "Mesto potrebuje malo poživitve, saj je kar nekaj lokalov praznih," je dodala Saša Lipičnik iz agencije Relax, ki še čaka, da se njihovo interaktivno okence odpre. Uporabniki okenc v koledarju sicer ne morejo odpirati vnaprej. Jih pa napoveduje enoten logotip na vratih vsakega lokala. Sodelujočih v projektu je kar 45 lokalov.

Z aktivnostmi za spodbujanje življenja v mestu ter s tem preživetja ponudnikov, ki vztrajajo v mestu, bodo nadaljevali tudi skozi leto. "Različne aktivnosti bodo zasnovane glede na ponudbo oz. željo deležnikov v mestnem jedru. Mi smo tisti, ki jih poslušamo, slišimo in jih podpremo na način, ki je dober za mestno jedro, za deležnike, ki vsak dan trgujejo z obiskovalci. In, da bomo ob tem zadovoljni tudi Velenjčani. Mestno jedro sicer lepo živi ob sobotah dopoldne. Če pa to odmislimo, je mesto premirno. Tu vidimo zelo veliko potenciala. Zato ne smemo pustiti, da zaspimo, da deležniki odhajajo iz središča. S podporo občine se bomo trudili, da bodo vztrajali in se razvijali," še napoveduje nova mestna managerka.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta