Za večje oskrbovano stanovanje 220 evrov najemnine

Rozmari Petek Rozmari Petek
05.12.2019 15:50

V minulih dneh so se v 15 novih oskrbovanih stanovanj vselili starejši občani Velenja; gre za prvi tovrstni projekt, stanovanja so bila zgrajena s pomočjo stanovanjskega sklada.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osem stanovanj je enosobnih, ostala so dvosobna. ​
Rozmari Petek

V Velenju, kjer se ponašajo z več nazivi, mladim prijazna občina, bralcem prijazna občina in podobno, so že nekaj let tudi starejšim prijazna občina. Kot pojasnjuje podžupan Peter Dermol, iz občinskega proračuna letno za socialno varstvo starejših občanov - teh je v občini četrtina - odštejejo 3100 evrov na upravičenca. "Za primerjavo, leta 2010 je ta znesek znašal 1800 evrov. V ta znesek so všteti pomoč na domu, projekt Kamerat, ki v povprečju po opravkih pelje tri osebe na dan, in podobne storitve, po novem pa jim zagotavljamo še oskrbovana stanovanja po neprofitnih najemninah." Oskrbovana stanovanja so gradili skupaj s Stanovanjskim skladom RS, ki je skoraj 1,5 milijona evrov vredno naložbo sofinanciral v višini 546 tisoč evrov, obenem je občini pod ugodnimi pogoji odobril še 693 tisoč evrov posojila. S tem je stanovanjski sklad postal lastnik osem stanovanj od skupno 15, kolikor jih je v novem bloku. "Občina Velenje je bila prva, ki se je prijavila na ta razpis za oskrbovana stanovanja, domsko oskrbo in centre za bivanje starejših, in tudi prva, ki je projekt zgledno pripeljala do konca," je dodal direktor stanovanjskega sklada Črtomir Remec, zadovoljen, ker so projekt po dobrem letu dni zaključili veliko uspešneje kot gradnjo stanovanj na Gorici.

Oskrbovana stanovanja so deloma že opremljena. 
Rozmari Petek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta