Zaščitni ukrepi tudi v javnem sistemu izposoje koles KolesCE

Gordana Possnig Gordana Possnig
30.03.2020 18:32

Zaradi širjenja koronavirusa se je število uporabnikov sistema KolesCe v zadnjem obdobju bistveno zmanjšalo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Uporaba sistema KolesCe se je v času širjenja koronavirusa precej zmanjšala
Gordana Possnig

Iz celjske občine sporočajo, da so tudi v javnem sistemu izposoje koles KolesCE uvedli zaščitne ukrepe, s katerimi želijo zajeziti širjenje koronavirusa in svojim občanom zagotoviti čim večjo varnost. V podjetju Nomago, d. o. o., zagotavljajo, da dosledno upoštevajo navodila NIJZ in ministrstva za zdravje. Njihova ekipa ob vsaki razporeditvi ali servisu držala koles razkuži. Na vsaki postaji čistijo tudi zaslone terminalov. Ker pa ne morejo zagotavljati, da bi bila držala koles razkužena po vsaki uporabi, svetujejo uporabnikom, naj si po vožnji skrbno umijejo roke in si jih razkužijo. Obvestilo o zaščitnih ukrepih so uporabnikom poslali preko mobilne aplikacije, objavili pa so ga tudi na spletni strani kolesce.si.
Zaradi širjenja koronavirusa se je število uporabnikov sistema KolesCe bistveno zmanjšalo. V dneh pred razglasitvijo epidemije je KolesCE na dan najelo od 200 do 250 uporabnikov, v zadnjih dneh pa na občini beležijo okoli 60 najemov na dan. Vse uporabnike ob tem z občine pozivajo k previdni vožnji, da zaradi poškodb ne bodo dodatno obremenjevali zdravstvenega sistema.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta