Zdravstveni dom Celje: Trditve vodstva celjske bolnišnice netočne in žaljive

Gordana Possnig Gordana Possnig
22.06.2020 14:05

Ni sprejemljivo, da se "družinske zdravnike krivi za organizacijske in kadrovske težave bolnišnice", sporočajo iz ZD Celje in odgovarjajo na pojasnila ob aktualnem dogajanju v Urgentnem centru oziroma bolnišnici.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Celjski zdravstveni dom 
Gordana Possnig

Dogajanje v Urgentnem centru Celje, kjer štirje specialisti z urgence s 1. julijem napovedujejo odhod, je dobilo novo poglavje. Potem ko so minuli petek v izjavi za javnosti v celjski bolnišnici zapisali, da je težava pri delovanju centra tudi nevključevanje zdravnikov družinske medicine Zdravstvenega doma (ZD) Celje in koncesionarjev v zagotavljanje nujne medicinske pomoči, so se zdaj oglasili iz ZD Celje. Zapisali so, da je omenjena navedba v objavi netočna, zavajajoča in žaljiva do zaposlenih zdravnikov ZD Celje, ki v celjski bolnišnici v času dežurstva oddelajo večji delež obravnav v ambulanti enote za hitre preglede (SNMP). "Skupno bodo zdravniki ZD Celje glede na razpored za junij opravili 55,6 odstotka dnevnih dežurstev SNMP vikend ambulanti, 46,7 odstotka nočnih dežurstev v SNMP-ambulanti in 12 dežurstev v reševalnem vozilu. ZD Celje ima zaposlenega samo enega specialista družinske medicine plus urgentne medicine ter eno specializantko urgentne medicine," pojasnjujejo v celjskem ZD.
Po njihovih besedah je v Celju situacija drugačna kot drugje po Sloveniji. Izvajalec dežurne službe je v začetku leta 2017 postala celjska bolnišnica, pred tem jo je 40 let vodil zdravstveni dom. Tako so dolžni obravnavati vsa nujna stanja v sami bolnišnici. "S tem je bolnišnica prejela tudi vsa finančna sredstva, ki so s strani zavoda za zdravstveno zavarovanje (ZZZS) namenjena zagotavljanju te službe, ZD Celje pa od začetka leta 2017 ne prejema več nobenih sredstev v ta namen," še sporočajo iz celjskega ZD.
Ob tem pa opozarjajo, da njihovi bolniki tekom dneva ne obiskujejo ambulante SNMP v SB Celje, saj ZD Celje poskrbi za vse svoje bolnike (razen urgentnih, življenje ogrožajočih stanj) tudi izven ordinacijskega časa njihovih izbranih zdravnikov, vsak delovnik med 7. in 20. uro. Ob koncu dodajajo, da se jim zdi nesprejemljivo, "da se za organizacijske in kadrovske težave, ki jih ima vodstvo celjske bolnišnice, krivi družinske zdravnike ZD Celje".

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta