Župani z vodstvom nazarskega zdravstvenega doma

Gordana Possnig Gordana Possnig
15.05.2019 12:19

Zaradi težav pri zagotavljanju osnovne zdravstvene oskrbe prebivalcev Zgornje Savinjske doline sprejet sklep o sklicu skupnega sestanka vodstva in sveta zavoda ZD Nazarje, tamkajšnjih sedmih županov in predstavnikov Civilne iniciative.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Protestni shod ob nevzdržnih razmerah v nazarskem zdravstvenem domu 
Gordana Possnig

Nakopičene težave pri zagotavljanju primarne zdravstvene oskrbe občanov Zgornje Savinjske doline zaradi odhoda treh družinskih zdravnikov iz Zdravstvenega doma Nazarje so, kot smo že poročali, privedle do ustanovitve Civilne iniciative. Včerajšnji popoldanski protestni shod domačinov je potrdil podporo delu Civilne iniciative, ki želi občanom čim prej znova zagotoviti 24-urno zdravniško oskrbo. Apel za takojšnjo rešitev nevzdržnih razmer so naslovili tudi na župane tamkajšnjih sedmih občin, ustanoviteljic Zdravstvenega doma Nazarje, ki ga zadnja leta vodi Darja Es. In vodstvo zdravstvenega doma mnogi vidijo kot glavnega krivca za nastale razmere, direktorica tudi nima več podpore v svetu zavoda.
Po protestnem shodu, ki se ga je udeležilo več kot 300 občanov, so se včeraj sestali še predstavniki vodstva Zgornjesavinjskih gasilcev, šest od sedmih županov (manjkal je župan Luč Ciril Rosc) in vodstvo Zdravstvenega doma Nazarje. Prvi mož Gasilske zveze Zgornje Savinjske doline Janko Žuntar je povedal, da so predlagali aktiviranje upokojenih zdravnikov in usposobljenega zdravstvenega osebja na tem območju, da se bo občanom čim prej omogočila ustrezna 24-urna zdravniška oskrba. Po odhodu gasilcev je mozirski župan Ivan Suhoveršnik pozval direktorico Darjo Es k odstopu, da se bodo lažje začele razreševati nakopičene težave. Esova nam je na naše vprašanje o vsebini sestanka pisno odgovorila, da so se pogovarjali o organizaciji prvih posredovalcev ob nesrečah in drugih zdravstvenih primerih v Zgornje Savinjski dolini. Dodala je še, da je županom izčrpno odgovorila na vse očitke in da si bo prizadevala za ustrezno zdravstveno varstvo in ustrezne pogoje za zaposlene. Sodeč po njenem odgovoru o svojem odstopu ne razmišlja.
Ob koncu so navzoči sprejeli sklep, da se čim prej organizira sestanek tamkajšnjih županov, vodstva zavoda, sveta zavoda in predstavnikov Civilne iniciative.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta