(ŽUPAN(JA), PRIČAKUJEM) Tone Kregar: Župan bi moral razmišljati, prisluhniti in podpreti najboljše ideje

Gordana Possnig Gordana Possnig
05.11.2022 06:00

Župan(ja) pričakujem je rubrika, ki jo objavljamo v času predvolilne kampanje lokalnih volitev. Kaj pravi Tone Kregar, direktor Muzeja novejše zgodovine Celje.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tone Kregar
Andrej Petelins_ek

"Od župana, ki bo izvoljen, pričakujem v prvi vrsti maksimalen trud in odgovornost za to, da bo Celje kot eno največjih slovenskih mest okrepilo svoj urbani značaj, utrip in podobo. In da bivanje v mestu ne bo le prijazno, varno in zdravo, temveč tudi živahno, pestro in navdihujoče. Župan je po mojem mnenju nekdo, ki usmerja razvoj mesta na skoraj vseh področjih oziroma družbenih podsistemih, tudi na kulturnem.

Županska vloga je neke vrste kombinacija predsedniške in premierske funkcije na lokalnem nivoju. Zato sta zanjo nujna tako intelektualna širina kot poslovna operativnost in učinkovitost, predvsem pa osebna integriteta in zavezanost skupnemu dobru.

Glede tega, kaj bi moral župan narediti za kulturo oziroma kulturne ustanove v Celju, pa bi dejal sledeče: moral bi razmišljati, prisluhniti in podpreti najboljše ideje. Povezati bi moral vse kompetentne akterje, ustvarjalce in deležnike ter aktivno sodelovati pri nastanku in udejanjanju prebojne kulturne strategije mesta. Ne v smislu leporečja in mrtvih črk na papirju, ampak stvarnega razmisleka, kaj želimo in kako naj to dosežemo." (gp)

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta