(ANALIZA) Kakšen je bil doprinos odbojkarjev Maribora k naslovu prvakov: Menjave niso razočarale

Zmago Gomzi
28.04.2021 06:00
Majico Maribora je v sezoni 2020/2021 nosilo 16 odbojkarjev, ki so, vsak po svojih močeh in minutah, ki jim jih je za igro namenil trener Sebastijan Škorc, prispevali k naslovu državnega prvaka.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Rok Možič, 19 let, sprejemalec: Brez dvoma prvo ime. Z vrhunskimi igrami je potrjeval razkošno nadarjenost in kljub mladosti velikokrat zablestel v odločilnih trenutkih tekme. Razvil se je v igralca, ki je prerasel slovensko odbojko in pred katerim je blesteča športna prihodnost. S 541 točkami je bil najučinkovitejši igralec lige.

Alen Šket, 33 let, korektor: Čeprav je igral le pol sezone, je bil z izkušnjami in znanjem izjemno dragocen igralec. Na igrišču se je pokazal kot pravi vodja. Mlajšim soigralcem je bil za vzor, ob njem so igralsko rasli in se od njega veliko naučili.

Miha Cafuta, 22 let, bloker: V zadnjem letu je občutno napredoval in večkrat tekmo začel v prvi šesterki. Še zlasti dobro je igral v bloku in prispeval veliko odločilnih točk. S 54 blok točkami je bil četrti bloker lige.

Alen Šket je v zgolj polovici sezone povsem upravičil svoj prihod. 
Andrej Petelinsek

Aljaž Herman, 23 let, prosti igralec: Kako dragocen igralec je, se je pokazalo v zadnjih dveh finalnih tekmah, ko je zaigral namesto poškodovanega Alana Košenine.

Jan Mulec, 23 let, bloker: Odlikoval se je predvsem v obrambi. Napadalci drugih klubov so večkrat trčili ob njegov čvrsti in težko prebojni blok.

Jernej Detela, 28 let, korektor: Kapetan ekipe je v tej sezoni manjkrat dobil priložnost za igro. Kljub temu je upravičil zaupanje trenerja, ki lahko nanj računa tudi v prihodnje.

Ahmed Ikhbayri, 24 let, korektor: Izjemno pozitivna osebnost in odličen odbojkar si je mahoma pridobil simpatije soigralcev. Libijec se je pokazal kot velika okrepitev, tekme je igral s srcem in dušo in njegov delež v boju za naslov prvaka je zelo velik. Po poškodbi ekipe ni zapustil, ampak je soigralce ves čas spodbujal ob parketu. S 417 točkami je bil peti najučinkovitejši igralec lige.

Andrej Petelinsek

Žiga Donik, 25 let, sprejemalec: Igralec, ki so ga med sezono pestile poškodbe, a ko je igral, je bil pomemben člen. Na nekaterih tekmah je prispeval odločilne točke.

Filip Uremović, 25 let, bloker: Bolj ko se je bližal konec sezone, boljše je igral. Na finalnih tekmah je predvsem z blokom v spravljal v obup igralce na drugi strani mreže.

Uroš Planinšič, 22 let, podajalec: Srce ekipe, težko nadomestljiv igralec. Na vsaki tekmi se je odlikoval z raznovrstnimi in natančnimi podajami soigralcem, da so ti lažje končali napad.

Andrej Petelinsek

Jevgenij Kisiljuk, 26 let, sprejemalec: Ukrajinec se po prihodu v Maribor ni najbolje znašel v novem okolju, zato tudi ni igral veliko. Proti koncu sezone je dobival vedno več priložnosti in je dokazal, da je odličen odbojkar.

Alan Košenina, 24 let, prosti igralec: Eden od odbojkarjev, ki so tekme začenjali v udarni šesterki. Pri sprejemu je prikazoval odlične predstave, bil je tudi eden najbolj borbenih v ekipi.

Tit Kovačič, 22 let, bloker: Do finalne serije je malokrat zaigral, toda v odločilnih tekmah je večkrat dobil priložnost. Z igro je dokazal, da trener lahko računa nanj.

Andrej Petelinsek

Adi Adžović, 21 let, podajalec: Mladi odbojkar je le redko dobil priložnost, ko jo je, je upravičil zaupanje trenerja.

Rok Bračko, 17 let, sprejemalec: Igral je le prvo polovico sezone, nato je bil posojen Hočam, kjer je potrjeval nadarjenost.

Sani Adžović, 18 let, korektor: V Merkur je prišel, da bi se kalil, zaradi zahtevne konkurence pa je redko dobil priložnost za igro.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta