Formula 1: Hamilton suvereno do četrte zmage letos in 88. v karieri

STA, M.D.
16.08.2020 17:15

Dirka v Barceloni je bila bistveno manj razburljiva od prejšnjih dveh v Silverstonu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Slavje Britanca po 88. zmagi v karieri.
EPA

Britanski dirkač Mercedesa Lewis Hamilton je zmagovalec šeste dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Barceloni. Drugo mesto je zasedel voznik Red Bulla Nizozemec Max Verstappen, tretji pa je bil Finec Valtteri Bottas za volanom drugega Mercedesa.
Dirka v Barceloni je bila bistveno manj razburljiva od prejšnjih dveh v Silverstonu, kjer je najprej Lewis Hamilton zmagal ob predrti pnevmatiki, prejšnji teden pa je Max Verstappen favorizirana Mercedesa ugnal s pametno vožnjo in premeteno izbiro pnevmatik.
Hamilton, ki je bil najhitrejši že v kvalifikacijah, je do 88. zmage v karieri prišel z vodstvom praktično od starta do cilja. S četrto zmago v sezoni je hkrati povečal vodstvo v skupnem seštevku. Drugi skupno je Verstappen, tretji pa Bottas.
Sezona svetovnega prvenstva formule 1 se bo na naslednji dirki prevesila v drugo polovico. Po treh zaporednih koncih tedna bodo imeli dirkači zdaj teden premora, znova pa se bodo zbrali konec avgusta v Belgiji.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta