(FOTO) Na treningu s Tamaro Zidanšek: Kar tresla se je ob pomanjkanju tenisa

Uroš Gramc Uroš Gramc
21.05.2020 08:01

Ena najuspešnejših slovenskih igralk bi morala iz krize izstopiti močnejša, pravi njen trener Zoran Krajnc

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Konjičanka trenira na Ptuju.
Andrej Petelinšek

Božanje žogice ni bilo dovoljeno, ko je včeraj Tamara Zidanšek, 71. teniška igralka sveta, v ptujskih Termah trenirala s Tilnom Kovačem. Trener Zoran Krajnc je znal kar krepko povzdigniti glas, na drugi strani žičnate ograje se je zdelo, da oblačno dopoldne ni ravno pogodu 22-letni Konjičanki, toda očitno smo se zmotili. "Zdaj, ko že gre za pike, potrebuješ, kako naj rečem, psihično stimulacijo," nam je razlagala tenisačica. "Daj, reci - brco v rit," se je zasmejal njen trener. "Sva že kot stara zakonca, poln kufer me ima," je nadaljeval. In v bolj resnem tonu dodal: "Morda sem kot trener robat, krut, realističen, nisem pa tiran. Moja naloga je, da jo 'brcnem', da funkcionira na še višjem nivoju."

Boljše kot pri Bollettieriju

Par sodeluje že celo desetletje, širša ekipa je tenis na Ptuju dvignila na profesionalni nivo, da zdaj k njim prihajajo od Prekmurcev do Primorcev. Krajnc pravi, da cenijo njihovo delo, ker mladino razvijajo v celovite osebnosti, ne zanima jih le teniški rezultat. "Imamo dokaz, da se da uspeti tudi iz tega okolja. Ni nam treba klicati Petre Kvitove in plačevati sparinga. Zdaj nam ni niti treba v tujino, imamo vse, kar potrebujemo. Tamara ima za trening šest, sedem fantov. Enake pogoje ima, kot bi jih imela pri Bollettieriju (pionirju koncepta teniške akademije, op. p.)," je povedal Krajnc.

Brez trde roke na treningu ne gre, brez sproščenosti po njem pa tudi ne.
Andrej Petelinšek
Zoran Krajnc
Andrej Petelinšek

"Športniki nismo največji reveži"

Ptujski trener je dejal, da jim je prekinitev prišla prav, ker pravega pripravljalnega obdobja že dolgo niso dali skozi, saj so skakali s turnirja na turnir. "Če pa pogledamo širšo sliko, ji bo to obdobje koristilo, ker je naredila dodaten korak k stabilni osebnosti, kako se je v teh kriznih časih prilagodila, našla mentalno moč. Naj kar ostane skromna, ponižna in dela naprej, da bo enkrat eksplodirala." Zoran Krajnc je izpostavil, da nekateri med krizo morda preveč tarnajo. "Športniki nismo največji reveži, če se prilagodimo tako, da le treniramo. Precej hujše je, kjer so odpuščanja, če ni naročil, gospodarskega cikla." V teniškem svetu je nastala pobuda, da bi pomagali igralcem izven najboljše stoterice, ki se težje prebijajo skozi sezono, a do realizacije še ni prišlo.

Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Preberite celoten članek

Sklenite naročnino na Večerove digitalne pakete.
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.
  • Obiščite spletno stran brez oglasov.
  • Podprite kakovostno novinarstvo.
  • Odkrivamo ozadja in razkrivamo zgodbe iz lokalnega in nacionalnega okolja.
  • Dostopajte do vseh vsebin, kjerkoli in kadarkoli.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta