Mariborske odbojkarice brez bremena in pritiska proti finalu

Zmago Gomzi Zmago Gomzi
26.03.2022 10:00

Bankirke čaka danes v Lukni prva ovira v boju za uvrstitev v finale državnega prvenstva

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izkušena Monika Potokar ve, kako prelisičiti blok tekmic. 
Saso Bizjak

Medtem ko v moški odbojkarski ligi še igrajo četrtfinalne tekme državnega prvenstva, bodo v ženski danes že prvi polfinalni. V Kamniku se bosta ob 17. uri pomerili ekipi Calcita in GEN-I Nova Gorica, v Mariboru pa v dvorani Lukna ob 18. uri Nova KBM Branik in Sip Šempeter. Kamničanke so bile v četrtfinalu v dveh tekmah boljše od novih članic elitne lige, ekipe Formisa Rogoza - Hoče, Mariborčanke pa od ljubljanskega Krima.

Mariborske odbojkarice so se v letošnji sezoni štirikrat spoprijele s šempetrskimi, trikrat v državnem prvenstvu in enkrat v polfinalu pokalnega tekmovanja in vselej zmagale 3:0. Kar pomeni, da so velike favoritinje. "Na te zmage moramo pozabiti, kajti v končnici prvenstva so tekme povsem nekaj drugega, imajo dodaten naboj. Ni popravnega izpita, zato je treba igrati še bolj zbrano od prve do zadnje točke," pravi reprezentančna sprejemalka Monika Potokar, ki se je Novi KBM Branik pridružila decembra in se pokazala kot pomembna okrepitev mlade vrste. Prvo tekmo v majici bankirk je Potokarjeva, ki se ponaša z bogatimi mednarodnimi izkušnjami, odigrala 18. decembra, in to prav v Šempetru. Dosegla je 14 točk in prispevala velik delež k zmagi.

Mariborčanke so v četrtfinalu prepričljivo premagale Krim, toda trener Bruno Najdič ni bil najbolj zadovoljen z igro. "Tekmi sta bili zahtevni, Ljubljančanke niso imele česa izgubiti, lahko so igrale sproščeno, naša ekipa pa je morala potrditi vlogo favoritinj. Podobno bo tudi proti Šempetru," je prepričana Potokarjeva, ki se je s soigralkami v minulih dneh zavzeto pripravljala na nadaljevanje prvenstva. "V ekipi ni poškodovanih ali bolnih, že nekaj časa treniramo v popolni zasedbi, kar je spodbudno. Pilili smo predvsem tiste prvine, v katerih nam na tekmah ne gre vselej dobro od rok. Menim, da je za nami dobro delo, seveda pa ga moramo potrditi na igrišču," se zaveda sogovornica.

"Za Šempetrčanke bodo tekme z nami poseben izziv, verjamem, da se bodo skušale pokazati v svetli luči in nas prisiliti v najboljšo igro. Ne bežimo od tega, da smo favoritinje za uvrstitev, a si bremena ne smemo naložiti na pleča. Tudi pritiska ne. Zaigrati moramo sproščeno. Tekmice poznamo, zato vemo, kako se jih bomo lotili. Želimo zmagati na prvi in na drugi tekmi in se nato v miru pripravljati na finale," je optimistka Potokarjeva, ki se v Mariboru in med soigralkami počuti zelo dobro. "Sem najstarejša, a ker se počutim zelo mladostno, se mi ni bilo težko privaditi na nove soigralke."

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta