Motokros v Radizelu: Kdo je (drugi) najboljši v deželi tej?

28.08.2021 03:31
V Radizelu se bo v nedeljo merilo okrog 120 najboljših motokrosistov iz Slovenije in okolice, ne bo pa Tima Gajserja
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Orehova vas - Motokros proga - Šport - Motokros - DP v motokrosu - 242 Bogomir Gajser, 7 Sašo Kragelj - Avtor: Andrej Petelinšek (foto: Andrej Petelinsek)
Andrej Petelinsek

Maja je v Dolini pod Kalom slavil Jan Pancar, junija v Radizelu Tim Gajser, to nedeljo pa bo na istem prizorišču še tretja dirka (od petih) državnega prvenstva, ki pa jo bo organiziralo ŠD MX Akademija Sašo Kragelj. Gajserja tokrat sicer ne bo zraven, saj se osredotoča na obrambo naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP. "Bili smo v stikih, pogovarjali smo se, a glede na njegov natrpan urnik svetovnega prvenstva ga razumem, da je to njegova prioriteta. Prav zaradi naporne sezone si bo vzel nekaj časa premora (pred dirko v Turčiji naslednji vikend, op. p.). Nič ne de, naj le osvoji naslov prvaka, naše dirke pa se bo udeležil kdaj drugič," je na to temo dejal glavni organizator dogodka Sašo Kragelj.

Kljub odsotnosti Gajserja bodo v Radizelu številni mojstri skokov čez grbine. Prvo ime med njimi bo gotovo Jan Pancar, dirkač svetovnega prvenstva v razredu MX2. V konkurenci do 125 kubičnih centimetrov se bosta udarila Jaka Peklaj in domači adut Tilen Demšič, štrene pa jima bo mešal aktualni hrvaški državni prvak Luka Kunič. Tudi v nižjih kategorijah bodo sodelovali številni najboljši dirkači iz Slovenije in bližnje okolice. "Vsega skupaj pričakujemo okrog 120 voznikov, do petka jih je bilo prijavljenih 115. A nekaj bo verjetno tudi takšnih, ki niso napovedani vnaprej," napoveduje Kragelj. Prijave so sicer možne še v nedeljo do osme ure. Nastopali bodo seveda tudi veterani, a Kraglja med njimi letos ni: "Sodelujem le kot organizator, temu sem se povsem posvetil. Ob tem vodim še svojo tekmovalno ekipo. Da bi še sam dirkal … Vsega ne bi zmogel."

Tekmovalno dirkanje se bo začelo v nedeljo ob 10.50 z veterani, konkurenca v razredu MX 125 se bo udarila ob 12.45 in 16.35, dirkači v MX Open in MX2 pa ob 13.15 in 17.10. "Za tekmovalni vikend je že vse pripravljeno, v četrtek pred dežjem je bilo vse nared. Naši tekmovalci, med njimi Leo in Alen Gajser, so progo uspešno preizkusili in na njej opravili prosti trening," še pove nekdanji 22-kratni državni prvak. Vstopnica za odrasle stane 10 evrov, za mladino med 12. in 18. letom osem evrov, za mlajše in invalide je vstop brezplačen. Za dogodek je mogoče izkoristiti tudi letošnji bon oziroma bon21.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta