Palčnikova svetovna prvakinja na BMX Racing Kids Grand Challenge

26.09.2021 04:00
Mlada Mariborčanka si je v Veroni pokorila tekmice v starostni kategoriji do 13 let.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Pia Palčnik je v Veroni prepričljivo osvojila prvo mesto. Foto: Osebni arhiv
Osebni arhiv

Potem ko so tik pred zdajci zaradi slabih epidemioloških razmer na Nizozemskem odpovedali tekme za svetovni pokal v olimpijskem centru Papendal, so tekmovanje izpeljali na nadomestni lokaciji v Veroni in ga poimenovali BMX Racing Kids Grand Challenge. Na njem je tekmovalo tudi nekaj najboljših slovenskih BMX-tekmovalcev, med njimi člani BSX Racing Teama Maribor, Gregor Palčnik, Pia Palčnik, Gaj Palčnik, Maks Sliško, Tine Gostenčnik in Oto Heinrih.

Z BMX proge na Taboru Foto: Andrej Petelinšek
Andrej Petelinšek

Podvig je uspel Pii Palčnik, ki je v kategoriji tekmovalk do 13 let v vseh štirih kvalifikacijskih vožnjah prepričljivo zmagala, odlično vožnjo pa ponovila tudi v finalni vožnji in z veliko prednostjo prva prevozila ciljno črto. Prireditelji so na spletu zapisali, da se je izkazala s surovo močjo. Postala je svetovna prvakinja, oblekla zmagovalni dres in dobila pokal. V finalno vožnjo se je uvrstil še Gregor Palčnik v kategoriji cruiser 45+ in osvojil peto mesto, drugi tekmovalci so vožnje končali v polfinalih. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta