(FOTO) Dvojčici, ki sta prestrašili svet, danes izgledata povsem drugače, pa tudi z igro se več ne ukvarjata

D.Ži
30.11.2021 09:06

Lisa in Louise Burns sta se v filmsko zgodovino zapisali s filmom Izžarevanje, v katerem sta bili stari le 12 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Louise in Lisa Burns sta sestri dvojčici, ki sta postali slavni zahvaljujoč grozljivki Stanleyja Kubricka iz leta 1980. V kultnem filmu Izžarevanje sta upodobili dvojčici Grady, ki sta nekoč mnogim pognali strah v kosti. Danes sta stari 53 let, takrat pa le 12.  

Profimedia

Enojajčni dvojčici sta v grozljivki igrali duhova umorjenih dvojčic Grady, ki jih je v zapuščenem hotelu videval sin glavnega junaka. Njunih modrih oblek in rožnatih pentelj okoli pasu se ljubitelji tega žanra spominjajo še danes.

Štiri desetletja pozneje ju le težko prepoznamo, tudi z igro se več ne ukvarjata. Lisa je diplomirala iz prava in postala odvetnica, Louise pa je znanstvenica, ki ima več mednarodno cenjenih prispevkov. Pred nekaj leti sta se za ameriški Cosmopolitan razgovorili o svoji preteklosti in dejali, da sta bili po mnenju mnogih "naravno srhljivi".

"Veliko sva vadili za svoji vlogi in pazili, da je bilo vse, kar sva rekli, izrečeno hkrati. Za potrebe filma sva celo spremenili glas, da je bil še bolj strašljiv. Snemanja naju ni bilo strah, čeprav sva ves čas videli igralce, oblečene v grozljive obleke," sta povedali pred dvema letoma.

Izžarevanje je danes kultna grozljivka in po mnenju mnogih eden najboljših filmov vseh časov, a avtor zgodbe Stephen King nad filmsko adaptacijo ni bil navdušen. Film temelji na njegovi knjigi iz leta 1977, leta 2013 je napisal nadaljevanje "Doctor Sleep", ki je izšlo pred nekaj leti.

Lisa in Louise Burns na družbenih omrežjih svoje sledilce še vedno razveseljujeta s spomini s snemanja, pa tudi utrinki iz odraslega življenja. Veseli sta, da sta bili del tako odličnega filma, četudi gre za grozljivko. Z nekdanjimi kolegi ostajata v stikih, spominjata se tudi, kako je Jack Nicholson med prizori spal na tleh, da bi ostal vživet v lik, ki ga je igral.

"Bili sva najmlajši na snemanju, kar naju sploh ni motilo. Imeli sva občutek, da sva edini na svetu, ki imava pravico do druženja z zvezdniki in to nama je laskalo," sta priznala ob neki priložnosti.

Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta