Kako v Mariboru mirno spati, zdaj ko inšpektor Vrenko več ne pazi na nas?

Denis Živčec Denis Živčec
22.02.2021 11:00
Najbolj gledana slovenska serija v zadnjih desetih letih se je končala in razkrila, kako zelo smo Slovenci občutljivi na narečja, in rodila misel, kako lepo bi bilo pod starim mostom imeti lokal z Zalo Smolnikar na odru in Katarino Čas za šankom.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Inšpektor Vrenko se je odlično znašel v mariborskih ulicah, četudi so se nekatere nahajale v Ljubljani. 
Rtv Slo

Zelo gledljivo, dodelano in z močnim okusom po več. Čeravno malce morbidnim. Končalo se je z lončnico na razbiti glavi Mojce Simonič, očetovim motorjem in željo, da ne bi ostalo pri zgolj šestih delih, četudi bi bilo zato potrebno "fentati" še koga. A zdaj je, kar je, priljubljeni Primeri inšpektorja Vrenka so se razpletli in poslovili od nedeljskih večerov. Da je v povprečju ekipa opravila zelo dobro, se gledalci strinjajo. Tiste neštajersko govoreče Milene Zupančič v vlogi članice stare mariborske meščanske družine pa jim ne bomo oprostili tako zlahka. Sploh ker gre za nepozabno Mimiko iz Moj ata socialistični kulak, kjer je zvenela bolj pristno štajersko od večine Štajercev. Mimiko na plano, Milena!

Zdaj vemo tudi, da Mariborčani živimo v najbolj stilsko dovršenih, pospravljenih in sterilnih stanovanjih v državi, na kar smo lahko ponosni. Vznemirljiva je misel, kako lepo bi bilo, če bi pod starim mariborskim mostom resnično obratoval Jazz plac, lokal z živo glasbo, mično nadarjeno pevko s tendenco do starih slovenskih popevk, in klepetavo Katarino Čas za šankom. Manj kot smo se ukvarjali z narečji in tem, katera stavba je v resnici mariborska in katera stoji v Ljubljani, bolj nas je dogajanje v seriji posrkalo vase, zato bi za popolno zlitje gledalcev s serijo bilo idealnih vsaj še nekaj delov. Kako zdaj v Mariboru mirno spati, ko inšpektor Vrenko več ne pazi na občane? 

Jurij Drevenšek ima nos za parfume. Tudi takšne, po katerih dišijo ljudje, vpleteni v hujše zločine. 
Rtv Slo

Za češnjo na vrhu pogubne torte smo v zadnjem delu doživeli brutalni trojni umor. Ko je zaradi nasilne smrti umrla še tretja članica šolskega kolektiva, so kriminalisti posumili, da se je na šoli pojavil serijski morilec. Inšpektor Vrenko je bil prepričan, da se storilec skriva v kolektivu, katerega člani pa so si njegovo ekipo podajali kot namiznoteniško žogico. Zdelo se je, da se preiskava vrti v začaranem krogu. Pa vendar, preskok v razmišljanju inšpektorja Vrenka je pripeljal do morilca, ki se je od vseh sodelavcev v kolektivu zdel še najmanj škodljiv. Tipično. 

Eterična Zala Smolnikar je seriji dodala glasbeno prefinjenost. 
Rtv Slo

Kakšen zadetek v polno so bili Primeri inšpektorja Vrenka, pričajo podatki RTV Slovenija, ki kažejo, da si je nadaljevanko  ogledalo več kot 40 odstotkov prebivalcev Slovenije. Serija je tako postala najbolj gledana serija RTV Slovenija v zadnjih 10 letih, že prvi del si je ogledalo več kot 335.000 ljudi.  Serija je nastala po romanih Avgusta Demšarja, posneli pa so jo avgusta lani, v času epidemije covida-19. Pod scenarij so se podpisali Avgust Demšar, Gregor Fon in Martin Horvat. Osrednji lik inšpektorja je upodobil igralec Dario Varga, nastopili so tudi Lotos Šparovec, Jurij Drevenšek, Katarina Čas, Janez Hočevar in Barbara Lapajne Predin.

Jeseni si bodo gledalci lahko ogledali drugo sezono serije V imenu ljudstva, ki jo je po uspešni prvi sezoni za RTV SLO sproducirala produkcijska hiša Mangart.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta