(LIMONADA) Jenno Dick za predsednico! Zakaj se Čakarmiš kljub povprečnemu nastopu z zlatim gumbom ni zmotil

07.10.2021 06:00
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bejba s karizmo. In še čim. Bilo je povsem jasno, da ne gre za Conchito Wurst, a Jenna je čez noč postala vroča tema.
Pro Plus

Hudič je, ko se od časa do časa naivno prepustiš optimizmu in družbo, v kateri živiš, gladko preceniš. Padec na realna tla je nato še posebno trapast. Kot je bil v nedeljo zvečer moj izraz na obrazu, ko je na veliki oder šova Slovenija ima talent stopil mišičast tip z rdečo lasuljo. Travestitov sem v življenju zagotovo videl več kot nun karmeličank, zato se mi prizor ni zdel nič zares posebnega.

Pop Tv

​Spomnim se, kako so v zgodnjih 90-ih neuničljivo in vsega hudega vajeno Salome po televizijskih šovih vozili, kot bi šlo za bradato damo iz cirkusa spak, in vselej je tudi najbolj trapaste in predsodkov polne intervjuje zvozila dostojanstveno, z mojstrsko mero duhovitosti in glamurja. Pa ko so tam okoli preloma tisočletja po sceni harale Sestre, tako originalne, suverene in fantastično glasne, da jih niso mogli odmisliti niti najbolj zagamani tradicionalisti, pa naj so se še tako zelo trudili gledati stran. O simpatično prismuknjenih tipih v rdečih, s kristalčki prešitih uniformah stevardes je takrat razpravljal celo parlament. Čas je pokazal, da je to bila tam poslednja normalna tema.

Skratka, na oder Talentov stopi tip, oblečen v robustno bejbo, se predstavi kot Jenna Dick in žirantu Branku Čakarmišu zapeljivo, kolikor je pač šlo, odpoje Can't take my eyes off you. Jenni že nekaj časa sledim na instagramu, spomnim se je tudi iz časov, ko je kot Janez poskušala osvojiti naziv mister Slovenije. Drag je danes tako neločljiv in duhovit del zabavne industrije, da ga v zahodnem svetu že dolgo nihče več ne problematizira. Zato točki nisem posvečal posebne pozornosti. Povsem jasno je bilo, da ne gre za Conchito Wurst, tudi lepše lasulje, bolj dramatičen mejkap in višje petke smo že videli. Nato je Čakarmiš povsem nepričakovano iz povprečnega travestitskega nastopa naredil nacionalno senzacijo. Zlati gumb. Konfeti so se vsuli, marsikomu se je zaletelo, pokrov z greznice spletnih forumov je spet v hipu odletel.

"Pa menda mu ja ni zlatega gumba stisnil zato, ker si je leta 2021 na oder upal oblečen v babo?" sem se spraševal. Je to res še vedno nekaj tako pretresljivega, da je treba podeljevati odlikovanja za pogum? Zlati Branko je svojo odločitev pojasnil z besedami: "To, da se izpostaviš na tak način v taki oddaji, to se mi zdi izjemno pogumno." Za božjo voljo, v Rovinju sem nekoč videl žensko s pasjim povodcem okoli vratu v času kosila. Ljudem res že dol visi, sem pomislil. Potem pa sem storil napako, prebodel milni mehurček okoli sebe in se lotil branja komentarjev pod spletnimi članki o Jenni. Tam kreten čez kretena izpod skale vpije, kakšno sramoto si je Pop TV s tem zlatim gumbom naredil, kako je vse skupaj neokusno in nenormalno. Bravo, Branko, bravo, Jenna! Zelo pravilna odločitev. Jenno za predsednico!

Pop Tv

Najbrž bi se spet počutil, kot da sem v osemdesetih, če me ne bi zabavala misel, da bo kraval v kratkem še mnogo večji. Slovenija namreč doživlja svoj "drag queen" razcvet in tipov z natupiranimi lasuljami je vse več. Tudi iz Maribora dragice, navdihnjene z oddajo RuPaul's Drag Race, zadnje čase kar dežujejo. Poznate Vero Vulva? Patricio Vulva? Karmen Daš? Pa spletni drag queen šov Dragoslavia, ki združuje drag kraljice bivše Juge? Veliko zamujate. Kostumi štimajo, mejkap štima, na šarmantno, suvereno duhovitost Salome in Sester bo sicer še treba malce počakati, pogum svetu povedati, da je treba reči v življenju včasih pač početi po svoje, pa brizga na vse strani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta