(INTERVJU) Alya: Vedno je bilo tako, da ljudje radi pogledajo kaj lepega na ženski

Sonja Javornik Sonja Javornik
02.06.2019 06:19
Bila je še najstnica, ko sem jo prvič gledala na odru. In osupnila. Kajti ni bilo dvoma, da gledam v novo zvezdico. Čeprav takrat še ni imela svojega komada. V 18 letih glasbene kariere pa je do zdaj nanizala cel kup skladb, ki so postale celo najbolj poslušane pri radijskih poslušalcih, zato ne preseneča, da jih je želela predstaviti še v malo drugačni luči. Na zadnjem albumu Iz dnevne sobe so tako na voljo Alyine pesmi v akustični različici.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tibor Golob
Kakšna je vaša dnevna soba? Verjetno udobna in prijetna glede na to, da ste si izbrali tak naslov albuma.
Kako je sploh prišlo do ideje, da naredite priredbe hitov?
Berislav Blažević
Se vam zdi, da je bolje poslušalcem dati uspešnice, kot jih poskušati navaditi na nove komade? Je razlog tudi v tem, da radii zelo težko spustijo v program kaj novega?
Ko sem vas prvič videla, preden ste sploh imeli prvenec, ste me navdušili z energijo na odru. Ampak akustične priredbe bo treba v živo predstaviti drugače. Zdaj je več poudarka na vokalu, kajne?
Se je z leti vaš glasbeni okus kaj spremenil?
Kaj pa okus poslušalcev? Se strinjate, da je rock vse bolj out?
Čeprav ste že dolgo na sceni, nimate hude konkurence. Kako gledate na kolegice, ki so ali v bendih ali pa so izbrale manj energične glasbene žanre?
Od začetka kariere ste imeli zelo poseben, prepoznaven imidž. Ali radi pokažete svoje obline, se vam zdi, da je pomembno, da poslušalci tudi ob pogledu na vas uživajo? Kako komentirate kolegice, ki so na odru že kar v spodnjem perilu? Severina je na primer praktično gola na fotografijah v ovitku novega albuma ...
Intervju je bil objavljen v reviji STOP.
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta