(VIDEO) Ana Soklič: "Želim si, da bi doma bili ponosni name." Tako čustvena je bila slovenska konferenca ...

Denis Živčec Denis Živčec
12.05.2021 11:55
Medtem ko se nekateri še odločajo, ali je slovenska predstavnica na odru videti malce osamljeno ali suvereno, je Ana Soklič s svojo iskrenostjo očarala na konferenci v Rotterdamu. Za njo je tudi druga vaja.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ebu/Andres Putting

Gladko. Tako bi lahko opisali drugo evrovizijsko vajo, ki jo je v rotterdamski Ahoy areni oddelala naša Ana Soklič, z njo pa tudi spremljevalna vokalistka Karin Zemljič, ki je med nastopom sicer ne vidimo. Prvič je tokrat javnost lahko videla celoten nastop slovenske predstavnice. Z nekaj malega komaj opazne živčnosti je Ana stopila na oder in ga že po nekaj trenutkih suvereno osvojila. No, več odrov, saj bo Sokličeva letos izkoristila kompleksnost rotterdamske scene in svojo Amen odpela na več odrih.

Skladbo je po pričakovanjih odpela brezhibno, precej bolj gladek je bil tudi njen sprehod čez oder, čeprav gre slutiti, da bi ji njena dolga bela vlečka lahko nagajala in se zataknila za peto čevlja. A tako kot na prvi vaji, ko je Ana izgubila čevlje, tokrat k sreči ni bilo.

Mnenja novinarjev, ki vaje spremljajo v živo in v virtualnem tiskovnem središču, ki je covid novost, so kot običajno deljena. Nekateri so navdušeni nad tem, kako izčiščen in nenačičkan je slovenski nastop, drugi menijo, da je Ana na odru videti nekoliko osamljena in da bi skladba potrebovala nekaj dodatne drame, da se v zahtevnem prvem polfinalu ne bi izgubila. Nek tuj novinar je celo pripomnil, da je Ana na odru videti jezno, kar lahko najbrž pripišemo njeni zbranosti. Da gre za eno najboljših vokalistk tega izbora, se strinja večina. 

Ebu/Andres Putting

Vaji, na kateri je postalo jasno, da v evrovizijski različici Anine skladbe slišimo več gospel zbora, je sledila tiskovna konferenca, ki je prinesla tudi nekaj zelo iskrivih in čustvenih trenutkov. Ana je odgovarjala na številna vprašanja tuje sedme sile in spregovorila tudi o tem, kako močno je njeno ljubezen do glasbe zaznamovala babica. Povedala je, kako zelo si želi, da bi Slovenci bili ponosni nanjo, in razkrila, da je na svoj nastop osredotočena tako zelo, da sploh ne vidi vseh tistih čudovitih zvezd in pokrajin v ozadju. Na vprašanje, kaj naredi, ko živčnost pred nastopom naraste, se je spomnila na besede naše nekdanje dvakratne evrovizijke Darje Švajger: "Zaupaj!"  Darjina Prisluhni mi in Nušina Energy sta tudi Anini najljubši slovenski evrovizijski skladbi. Ana je razkrila, da bo za srečo in zaupanje na oder vzela svoj križec, ki ga bo nosila med nastopom. Pa njena najljubša letošnja skladba? Love is On My Side, ki ga izvaja portugalska skupina Black Mamba

Ebu/Andres Putting

Slovenska ekipa si lahko zdaj malce oddahne, srčni utrip pa bo spet narasel v ponedeljek, ko bo čas za generalki prvega polfinalnega večera, v katerem se bo v finale poskušala prebiti tudi Ana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta