(VIDEO) Kaj se je zgodilo s Sendi? Ena najbolj vročih pevk 90-ih postala abrahamovka. Presenečeni boste, kje dela danes

D.Ži
17.03.2022 10:05

Na tisoče Slovencev je konec tisočletja sanjarilo o atraktivni pevki, ki se je nato s pop scene nenadoma umaknila. A glasbi je vendarle ostala zvesta.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Sendi je v 90-ih letih bila ena glavnih "seks bomb" na glasbeni sceni. Danes poučuje v Zavodu sv. Stanislava. 
Mare Milin

Če ste živeli v 90-ih letih minulega stoletja, potem obstaja velika verjetnost, da je ena najbolj priljubljenih skladb, ki ste jih poslušali med vožnjo z avtomobilom, bila Nemirna kri. Saj se še spomnite, ne? "V žilah mi teče nemirna kri, moje srce samo beži ..." Daleč je že od tega in mnogi so že kar malce pozabili na pevko, ki je veljala za eno prvih glasbenih seks simbolov v samostojni Sloveniji. Drzne obleke, spogledljivo obnašanje, energične skladbe, v precej bolj zadržanih časih je dvignila oblak prahu tudi s svojim zelo sproščenim in neobremenjenim kramljanjem o tem, da si je dala operativno povečati prsi.

Sandra Klemm (foto: Dejan Nikolic)
Dejan Nikolic

Leta 1997 se je slekla za aprilsko številko revije Moški svet. Drzno dekle, ki se je medtem umaknilo z naslovnic. Tako je skoraj ostalo prezrto, da je Sendi, s spravim imenom Sandra Zupanc, po poroki pa Sandra Klemm, 14. marca stopila v klub abrahamovk.   

Mnoge bo presenetil podatek, da se je rodila v Banjaluki in do sedmega leta živela v Bosni, od koder je njena mama, nato se je preselila v Ljubljano. Sedem let je plesala jazz balet. Obiskovala je tečaje petja doma in v tujini ter maturirala na poljanski gimnaziji.

V 90. letih je bila znana dance pevka in del vala tehno-pop glasbe, ki so ga poganjale zasedbe Gimme5, 4 Fun, Power Dancers, 2 Alive, Slo Active, Babilon, Final in Sound Atack. Val je k nam pljusknil s Hrvaške, kjer ga je sprožila skupina E.T. s skladbo Tek je 12 sati.

Vrhunec priljubljenosti je Sendi doživela leta 1995, ko je izdala svoj najbolj prodajan album Nemirna kri. Produciral ga je Daniel Popović, znan kot pevec evrovizijske uspešnice Džuli.

Leta 1998 je v televizijskem oglasu odpela nalezljiv napev "Da pralni stroj bo dlje živel, dodaj Calgon".

Leta 2000 je izdala zadnji album, preden se je umaknila iz javnosti. Leta 2004 je končala Srednjo glasbeno in baletno šolo. 

 

Dela kot učiteljica jazz petja v Zavodu sv. Stanislava. Je tudi članica skupine Pepel in kri, kjer je zamenjala Zvezdano Sterle. Leta 2014 je na lokalnih volitvah z možem neuspešno kandidirala na listi Zelena Koalicija Mihe Jazbinška za položaja svetnikov četrtne skupnosti Golovec.

Sandra Klemm je poročena s saksofonistom Adamom Klemmom, s katerim imata tri otroke, 15-letno Ano, 13-letno Nino in 10-letnega Matijo. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta