(FOTO) Se spomnite te srhljive filmske spake? Življenje igralca, ki je upodobil velikana, je bilo tragično

D.Ži
27.12.2021 11:50

Nepozabnega Slotha iz Spielbergove klasike Goonies je igral športnik, ki je dočakal le 38 let.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Profimedia

Včasih nam kak filmski lik v spominu in srcu ostane tudi zato, ker ni bil lep in zapeljiv. Tako je enega najbolj izvirnih domišljijskih likov v hollywoodski zgodovini rodil nepozabni pustolovski film Goonies, ki je v 80-ih letih minulega stoletja veljal za globalno uspešnico. Spielbergova klasika je prikazala lov za pozabljenim zakladom, v spomin gledalcev pa je vtisnila tudi nepozabno grdega velikana Slotha. Jasno, šlo je za odlično filmsko masko, a tudi zgodba igralca v njej je bila vse prej kot srečna. 

Profimedia

Slotha, iznakaženega sina zlobne družine Fratelli, ki glavnim junakom vsake toliko prekriža načrte, je upodobil igralec ameriškega nogometa in igralec John Daniel Matuszak, ki je že sam po sebi bil precej kontroverzen lik. Soigralci na prizorišči snemanja ga niso marali, saj je bil agresiven robatež, ob tem pa je bil tudi močno zasvojen s protibolečinskimi tabletami, alkoholom in pomirjevali.

Profimedia

Začelo se je s hudimi bolečinami v križu, nadaljevalo z izbruhi jeze in končalo z mnogo prerano smrtjo pri komaj 38 letih, zgolj štiri leta po koncu snemanja filma Goonies. Predoziral se je, utrujanje telesa z močnimi zdravili pa je pripeljalo do srčne kapi.

Profimedia

Kot piše filmski portal WeGotThisCovered, je Matuszak prava pošast bil tudi na igrišču, ko se je še ukvarjal z ameriškim nogometom. Večina nasprotnikov se ga je zaradi grobosti bala. Znan je bil po veliki borbenosti. Zvezdnik, rojen v Wisconsinu, naj bi po mnenju tistih redkih, ki jim je pustil res blizu, v resnici bil precej nežna oseba, ki se je skrivala za podobo grobijana.

Profimedia

A žal je pil in se drogiral, kar je priznal tudi v svoji avtobiografiji. Omamljen je bil celo v času športne kariere. Ko so producenti in Spielberg iskali igralca za Slotha, so želeli moškega, ki bi bil nadčloveško velik. In ga našli. Nekdanji obrambni igralec je bil visok kar 203 centimetre, v svoj lik se je odlično vživel in legenda je bila rojena. 

Profimedia
Profimedia
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta