(VIDEO) Parček! Ena večjih favoritov Eme 2022 sta razkrila, kako sta se zaljubila. Bilo je v Mariboru ...

Denis Živčec Denis Živčec
16.02.2022 09:22

Lucija Harum in Martin Vogrin sta kot meteor treščila na slovensko glasbeno sceno. In nameravata ostati. Oboževalcev, ki si ju želijo videti v evrovizijskem Torinu, jima ne manjka tudi v tujini.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Adrian Pregelj/RTVS

Prav mogoče je, da ste za glasbeni dvojec LUMA prvič slišali komaj pred dnevi. Zablestela sta na Emi Freš, se uvrstila na "pravo" Emo in zdaj v njen finale, kjer veljata za ena večjih favoritov. Njun skrivnostno minimalističen nastop in subtilno nalezljiva skladba "All In" sta navdušila tudi številne tuje evrovizijske oboževalce, ki zdaj na spletnih forumih pišejo, da si ju zelo želijo videti na majski Pesmi Evrovizije v Torinu. Kako meteorski bo njun vzpon, se bo pokazalo že to soboto na TV Slovenija, že zdaj pa je jasno, da sta Lucija Harum in Martin Vogrin prišla osvežiti slovensko glasbeno sceno. In nameravata ostati. Karizme jima ne manjka in zdi se, kot da je za njima že kar nekaj glasbenih kilometrov.

Špela Malenšek

"V grobem bi najino glasbo lahko označila kot mešanico popa in alternativne glasbe, v katero rada vneseva malo mistike in temačnosti, obenem pa jo podkrepiva z modernimi ritmičnimi vzorci. Interesantno se nama zdi kombiniranje modernih plesnih ritmov z Lucijinim nežnim vokalom, kar ustvari zanimiv kontrast, hkrati pa pesmim rada dodajava tudi melodične instrumentalne vložke," pravita LUMA.

Pri ustvarjanju glasbe imata nekaj prednosti, saj par nista le na odru, ampak tudi zasebno. Zaupala sta nam, kako sta se spoznala. "Na tem mestu lahko najprej deliva anekdoto iz srednje šole, istočasno sva namreč obiskovala II. gimnazijo Maribor, vendar se takrat še nisva zares poznala. Na enem izmed koncertov je Martin na kitari spremljal vokalno skupino, v kateri je pela Lucija. Vendar je na nastopu začel igrati napačne akorde in celotno pesem odigral nekaj tonov nižje. Za silo smo izpeljali do konca, vse članice zasedbe pa smo bile seveda strašno jezne nanj. Potem pa sva se šele po srednji šoli bolje spoznala preko skupnega prijatelja," pravita Martin in Lucija. 

Ana Vogrin

Sta imela kak pomislek pred združevanjem ljubezni in kariere? "Nikoli nisva imela pomislekov, pravzaprav se nama zdi to velik privilegij. Je pa nekaj časa trajalo, da sva ugotovila, na kakšen način želiva ustvarjati," dodajata LUMA.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta