Smučišča Kope za zdaj še ne bodo odpirali, ampak ...

Nejc Strojnik
11.12.2020 08:40
Medtem ko se na Mariborskem Pohorju smučarska sezona začenja jutri, bodo na Kopah še nekoliko počakali. "Dokler je gibanje omejeno na občine je odpiranje smučišča nesmiselno," pravi Boštjan Paradiž iz podjetja Vabo.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Snega na Kopah je dovolj. Tri proge so pripravljene na odprte. Takoj ko bo dovoljeno prehajanje med občinami ...
Nejc Strojnik

Čeprav cesta proti smučišču Kope skoraj v celoti poteka po ozemlju občine Slovenj Gradec, pa se proti koncu nekoliko bolj zaplete. Dva ovinka pred odcepom za Partizanski dom namreč poteka občinska meja med Slovenj Gradcem in Mislinjo. Grmovškov in Lukov dom sta tako v občini Mislinja, Partizanski dom stoji v slovenjgraški občini, na Kopah priljubljena štirisedežnica Pungart pa se nahaja celo v občini Ribnica na Pohorju. Tromeja med omenjenimi občinami sicer poteka na progi Velika Kopa. Paradižu se zaradi nedovoljenega prehajanja občinskih mej poganjanje naprav zdi nesmiselno. Bodo pa naprave na največjem koroškem smučišču pognali takoj, ko bo prehajanje med občinami spet dovoljeno. Snega je dovolj, da lahko vlečnici Sedlo in Velika Kopa ter štirisedežnico Pungart odprejo v zelo kratkem času.

Da noben odlok ne prepoveduje, da se ljudje odpravijo v naravo, in smučanje je odhod v naravo pa je za Večer pojasnil direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek. Slednji v smučanju, pri katerem je mogoče ohranjati razdaljo, med čakanjem na vlečno napravo pa je treba tudi nositi masko, ne vidi nevarnosti za širjenje virusa. Ta nevarnost bi obstajala le v primeru druženj ob smučiščih, ki pa so za zdaj prepovedana.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta