(FOTO) Za obrito glavo igralke, iz katere se je norčeval voditelj oskarjev, se skriva težka bitka z boleznijo

D.Ži
29.03.2022 09:40

Javnost se v glavnem strinja, da je nasilen odziv Willa Smitha ob šali na račun njegove žene bil pretiran, a voditelj Chris Rock je očitno dregnil v zelo bolečo točko.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Reuters

Žena igralca Willa Smitha, Jada Pinkett Smith, je lani spregovorila o stiski, s katero se je morala soočiti, ko so ji začeli močno izpadati lasje. Bori se namreč z avtoimunsko alopecijo. Lani poleti se je odločila obriti si glavo.

Na minuli podelitvi oskarjev se je komik Chris Rock v svojem govoru odločil pošaliti na njen račun, zato ga je Will Smith udaril in po podelitvi postal vroča tema na spletu in v medijih.

Mnogi menijo, da je bil igralčev odziv pretiran in povsem neprimeren, drugi so prepričani, da Rock ni vedel, kaj Jada preživlja.

(FOTO in VIDEO) Coda, družinska drama o gluhih, ima oskarja za najboljši film. Poglejte, kaj je na odru naredil oskarjevec Will Smith

O alopeciji je prvič spregovorila leta 2018 v svoji Facebook seriji Red Table Talk. "Borim se z izpadanjem las," je takrat komentirala in komaj zadrževala solze. "Višja sila ljudem vzame toliko vsega. Veliko ljudi ima raka, bolne otroke, redko se da kaj narediti," je dejala.

Po britju glave je priznala, da je bila to zanjo tudi duhovna izkušnja. Odpovedati se je morala delu sebe in sprejeti, da jo bodo ljudje spraševali, zakaj je to storila. "Pogosto hodim na injekcije, ki mi pomagajo, a se ne zdravim na standarden način. Zdi se mi, da je tudi na ta način vse pod nadzorom," je dodala.

Komentirala je še, da ima podporo družine, pri soočanju z boleznijo ji je pomagala hčerka Willow, ki si je v znak podpore tudi sama skrajšala lase. "Z alopecijo bova prijateljici in pika," je sklenila pred nekaj meseci.

Oskarjevski modni zmagovalci in poraženci: Sestri Williams razpeti do popka, žena Willa Smitha oblečena v kup solate

Alopecija je avtoimunska bolezen, ki napada lasne mešičke in povzroči izpadanje las. Zanjo ni zdravila, vendar obstajajo načini, kako jo je mogoče upočasniti. Ni življenjsko nevarna, in dokler je pod nadzorom, lahko bolniki normalno živijo.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta