Bo zanimanje za Rimski vrelec tokrat le preraslo v nakup?

Jasmina Detela Jasmina Detela
17.02.2020 15:26

Za nakup Rimskega vrelca so interes izrazili v glavnem tujci, med drugim iz Rusije, Kitajske in Avstrije, vprašanje pa je, koliko bo ponudb do izteka roka, še zlasti dobrih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rimski vrelec si potencialni kupci ogledujejo, vprašanje pa je, kaj bodo opredelili v ponudbah.  
Jasmina Detela

Potem ko je občina Ravne podaljšala rok za oddajo ponudb za nakup Rimskega vrelca do 25. februarja, se je, kot kaže, vendarle povečal oziroma izrazil interes za nakup kompleksa v Kotljah, ki zajema 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim in pomožnimi objekti, zelenimi površinami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode. Poleg potencialnega kupca iz Rusije sta zanimanje izrazila še dva: kitajska investicijska skupina, pogovore pa so opravili tudi že z družbo iz sosednje Avstrije, ki ima tam manjše medicinske centre.

Upajo na kakovostne ponudbe

Kot je znano, so se za podaljšanje roka med drugim odločili zaradi povečanega zanimanja za ogled nepremičnine, pa tudi, ker do prejšnjega roka ni bilo oddanih ponudb. Ravenski župan Tomaž Rožen je pojasnil, da je za odlog prosil eden od potencialnih kupcev, ki se je v preteklosti že prijavil na razpis.
"Zainteresiran je predvsem za polnilnico vode (butično polnitev), kar po obstoječem občinskem prostorskem načrtu ni možno. Da ga spremenimo, bo trajalo vsaj dve leti. Še pred njeno izgradnjo mora začeti obnovo Rimskega vrelca v turističnem smislu, zato nas je prosil za odlog, saj išče partnerja in za to potrebuje več časa."

Prejšnjih ponudnikov ni več v igri

To je že peti razpis občine Ravne v zadnjih desetih letih. V tokratnem razpisu so določili izhodiščno ceno v višini 300.000 evrov, dodali pa so tudi obrazec za predložitev ponudbe. lzbor najugodnejše ponudbe bo opravljen na osnovi meril za izbor. Pri vseh kriterijih se bo najboljša ponudba ovrednotila z maksimalnim številom točk posameznega kriterija. Posebna komisija bo po kriterijih ocenjevala načrtovana vlaganja, ponujene vsebine, število ustvarjenih delovnih mest in časovne roke pričetka obnove in začetka obratovanja. Največje skupno število točk je 100, od tega jih 50 predstavlja višina kupnine.
Spomnimo, da so na oktobra lani objavljen razpis pravočasno prispele štiri ponudbe, od tega sta bili dve formalno popolni. Formalne pogoje sta izpolnjevala Marjana Kaker in Branko Dervodel ter družba SNNIG. Občina je kasneje postopek prodaje Rimskega vrelca ustavila, ker so nastale nekatere pravne nejasnosti. Oba omenjena potencialna ponudnika se na peti razpis doslej še nista prijavila.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta