CUDV Črna na Koroškem: Po predahu nove okužbe

Urška Polanc
09.12.2020 15:00
Po več tednih brez okužb zdaj okuženih 16 uporabnikov in 13 zaposlenih.
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
CUDV Črna na Koroškem Foto: Andraj PETELINŠEK
Andrej Petelinšek

V Centru za usposabljanje, delo in varstvo (CUDV) Črna imajo še vedno stroge ukrepe, držijo se jih kot prej, a kljub temu so se okužbe po približno mesecu dni spet pojavile. "Očitno je veliko asimptomatskih okužb, zato lahko pride do vdora v našo hišo. Vse te mesece kontinuirano jemljemo brise. Prejšnji teden, v sredo, četrtek, smo uvedli hitre teste za vse zaposlene. Vsi so bili negativni, a po enem tednu je imel uporabnik povišano telesno temperaturo, pojavila se je nova okužba. Vzpostavljamo sive cone. Takoj ko se pojavi sum na okužbo, opravimo hitri bris," nam je povedala Dalja Pečovnik, direktorica CUDV Črna.

Okuženih je 16 uporabnikov in 13 zaposlenih. Zaposleni, ki so okuženi, so v izolaciji v domačem okolju. "V eni enoti smo vzpostavili rdečo cono, za uporabnike skrbimo po najboljših močeh. Za zdaj ni nič posebnega, njihovo stanje spremljamo. Pregleduje jih naša zdravnica, večjih odstopanj ni. Še naprej bomo opravljali hitre teste, tudi ta teden. Budno spremljamo, če bi prišlo do kakšnega poslabšanja. Hitri testi so nekakšna orientacija. Koliko so zanesljivi, pa bomo ugotovili v praksi," je še povedala. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta