Denar, vložen v znanje, je dobro vložen

Jasmina Detela Jasmina Detela
14.12.2018 15:37

Center za izobraževanje odraslih Mocis iz Slovenj Gradca pridobil več kot 700 tisoč evrov za usposabljanja manj izobraženih zaposlenih, starih več kot 45 let

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izobraževanje odraslih na Mocisu v Slovenj Gradcu
Arhiv Mocis

Javni zavod Mocis iz Slovenj Gradca je skupaj s partnerji, to so A.L.P. Peca, Ljudska univerza Ravne in Smeri Ravne, pridobil 712 tisoč evrov. Ta denar bodo v prihodnjih štirih letih porabili za organizacijo programov, ki bodo pripomogli h krepitvi različnih neformalnih znanj odraslih v koroški regiji. Mocis je bil namreč uspešen na razpisu ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, gre za razpis za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2018 do 2022, ki ga poleg ministrstva sofinancira še Evropski socialni sklad. V program želijo vključiti več kot 900 ljudi.

Izboljšati želijo kompetence ljudi

Namen projekta je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Ciljna skupina so odrasli, ki so manj usposobljeni, nižje izobraženi (imajo največ dokončano srednjo poklicno izobrazbo) in so starejši od 45 let.

Sonja Lakovšek: "Vabimo vse vedoželjne, da utrdijo obstoječa znanja ali pridobijo nova."
Jasmina DETELA
Izobraževanje odraslih na Mocisu v Slovenj Gradcu
Jasmina Detela

Pester nabor izobraževanj

Izobraževanja bodo stekla po novem letu, prijave pa partnerji projekta že sprejemajo (lahko osebno pri svetovalcih, prek facebooka, spletne strani partnerjev, telefona ...). V želji, da pridobijo čim več oseb, so navezali stik z delodajalci, sindikati in zavodom za zaposlovanje. Na podlagi povpraševanja bodo potem oblikovali manjše skupine, v njih je lahko od dva do 15 ljudi. Glede na potrebe na terenu bodo oblikovali tudi nove izobraževalne vsebine.

Izobraževanje odraslih, Mocis Slovenj Gradec
Arhiv Mocis
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta