Direktor koroške bolnišnice Janez Lavre tvita: "Ti ne boš šel na ventilator"

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
30.03.2020 19:28

Direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec se je vsaj deloma za neprimerno komunikacijo opravičil, danes v pogovoru tudi predsedniku sveta bolnišnice Simonu Jevšinku, obravnavali jo bodo tudi na svetu zavoda.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Janez Lavre, direktor Splošne bolnišnice Slovenj Gradec
Andrej Petelinsek

V javnosti negativno preseneča in odmeva nedostojna javna komunikacija direktorja Splošne bolnišnice Slovenj Gradec (SB SG) in zdravnika Janeza Lavreta na njegovem Twitter profilu, na katerem se je z več tviti odzival z neprimernimi in tako za zdravnika kot direktorja nesprejemljivimi zapisi, v katerih je izpostavljal okužbo s koronavirusom v povezavi z odločanjem o ventilatorju. "Ti ne boš šel na ventilator, boš kmalu pozitiven, pa da vidimo, 'kk' boš cvilil," je zapisal novinarju Blažu Zgagi. Za ta tvit se je sicer pozneje opravičil, novinar pa je njegovo opravičilo tudi sprejel. Opazke, da nekdo ne bo "šel na ventilator", pa Lavre ni zapisal le v tem tvitu, temveč jo je zabrusil recimo tudi Urošu Jauševcu, potem ko je član predsedstva SD tvitnil, da ga veseli, da predsedstvo SD ni podprlo aktivacije 37.a člena zakona o obrambi. "Super, ti ne greš na ventilator," se je odzval Lavre. To pa niti ni edini odziv, ki bi ga lahko označili za neprimernega v javni komunikaciji, temveč je direktor v zadnjem obdobju nanizal kar nekaj etično spornih zapisov, ki si jih kot zdravnik in direktor ne bi smel dovoliti in ki bi prav tako terjali vsaj opravičilo, če že ne tudi sankcij ali vsaj obravnave na zdravniški zbornici.

Tviti Janeza Lavreta
Tviti Janeza Lavreta
Tviti Janeza Lavreta
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta