Drsanje v Dravogradu ni nemogoče niti nevarno, ni pa zlikana ledena plošča Hale Tivoli, ker denarja zanjo ni

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
18.01.2023 15:25

Dravit z obiskom zadovoljen, kritike pa so se izkazale za neutemeljene. Drsališče bo odprto še do marca in bo postavljeno tudi prihodnjo zimo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na drsališču v Dravogradu je živahno.  
Nejc Strojnik

Potem ko se je na družbenem omrežju pojavil zapis uporabnice, da je drsanje na umetni masi nemogoče in nevarno in da zato nihče ne drsa, smo dravograjsko drsališče, trenutno edino na Koroškem, preverili tudi sami. V Dravogradu smo bili sredi tedna in našteli več kot 20 ljudi, večinoma otrok, ki se nad drsanjem niso pritoževali, ampak so se zabavali. Tudi padce bi lahko prešteli na prste ene roke. Drsanje na umetni masi, ki je produkt koroškega podjetja Fida Sports, je drugačno od tistega na ledu, res je nekoliko težje drsati, težko pa bi se strinjali, da je nevarno. "Doslej nismo zasledili še nobene poškodbe, sicer pa je drsališče za čas delovanja posebej zavarovano," pravijo v Javnem zavodu Dravit, ki je vsem, ne glede na kraj bivanja, omogočil tako brezplačno uporabo drsališča kot tudi izposojo drsalk.

Drsanje v Dravogradu
Nejc Strojnik

"Z delovanjem drsališča smo zelo zadovoljni, zaživel je prireditveni prostor Lukna v centru Dravograda. Izkazalo se je, da so bili ljudje željni takšnega druženja. Obisk je bil od vsega začetka zelo dober, sploh med počitnicami. Sedaj je obisk mogoče malenkost upadel, kar je po eni strani dobro, saj je več prostora za drsanje," je jasen direktor Dravita Žarko Tomšič. Z obiskom je zadovoljna tudi domačinka Ida Klemenc, ki skrbi za gostinsko ponudbo, izposojo drsalk in urejanje drsališča. V Dravitu se strinjajo, da je podlaga manj spolzka kot led in da drsanje zahteva nekoliko več napora, a da vsak, ki zna kolikor toliko drsati ali pa se vsaj poganjati z drsalkami, lahko normalno drsa. "Verjetno je gospa, ki se je pritožila, navajena na zlikano ledeno ploskev Hale Tivoli, vendar si takšne v proračunu Občine Dravograd še ne moremo privoščiti," še pravijo v Dravitu. Obljubljajo, da bodo drsališče postavili tudi prihodnje leto, glede na razpoložljivost proračunskih sredstev pa se bodo odločili, kakšna bo ploskev. Občina Dravograd bo za slabe tri mesece delovanja drsališča (odprto bo do 5. marca) namenila okoli 30.000 evrov, pri čemer razen razsvetljave drugih stroškov od začetnih nimajo. Drsališče za delovanje ne potrebuje nobene energije, veliko pa pri vzdrževanju pomagajo gasilci PGD Dravograd, ki so se s čiščenjem izkazali tudi ob nedavnem sneženju.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta