Dve ponudbi za nakup Rimskega vrelca izpolnjujeta pogoje

Jasmina Detela Jasmina Detela
20.11.2019 19:04

Ravenski župan Tomaž Rožen pravi, da so delno zadovoljni, saj so želeli, da bi bila kupnina višja od 400 tisoč evrov. Aktualni ponudbi za 100 tisoč evrov nižji.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bo Rimski vrelec končno zaživel? 
Jasmina Detela

Občina Ravne na Koroškem je opravila javno odpiranje ponudb, ki so prispele na v oktobru objavljeni razpis za prodajo kompleksa Rimski vrelec. Pravočasno so prispele štiri ponudbe, od tega sta dve formalno popolni. Marjana Kaker je uresničila napoved, ki jo je dala v intervjuju za Večer, ko je prvič dejala, da jo zanima zadeva, in se je na razpis prijavila skupaj z Brankom Dervodelom. Formalne pogoje izpolnjuje še družba SNNIG iz Slovenj Gradca.
Ponudnika sta za okoli 17.000 kvadratnih metrov veliko zemljišče s hotelskim objektom in pomožnimi, z zelenicami, parkiriščem in vrtino z izvirom zdravilne mineralne vode pripravljena plačati enako ceno, 300 tisoč evrov. Ponujeni znesek je nekoliko nižji od pričakovanega.
Ponudbe za nakup so oddali slovenjgraška družba IIG-SL, d.o.o., Andrej Jevšenak, Marjana Kaker in Branko Dervodel ter družba SNNIG. Dva ponudnika sta bila zaradi neizpolnjevanja razpisnih pogojev iz nadaljnjega postopka izločena. Družba IIG-SL je za kompleks Rimski vrelec ponudila najvišji znesek, 373.956 evrov, a ni vplačala varščine, ponudba Andreja Jevšenaka pa ni vsebovala ponujene cene.

Bo Rimski vrelec končno zaživel?
Jasmina Detela
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta