Ferariču napaka v finalu odnesla zmago na tekmi svetovnega pokala

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
27.09.2022 11:03

Najboljši jadralni padalci na svetu v natančnosti pristajanja so se konec tedna merili v Savinjski dolini. Zmagal je Eduard Dači s Kosova, najboljši Slovenec Matjaž Ferarič na četrtem mestu.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Osebni Arhiv

Savinjska dolina je konec tedna gostila tretjo letošnjo tekmo svetovnega pokala v natančnosti pristajanja za jadralne padalce. Na tekmovanju, ki so ga na visoki ravni izpeljali člani kluba Aves Braslovče, so nastopili tekmovalci iz 20 držav, ki so tekmovali v šestih tekmovalnih serijah in skupaj opravili več kot 500 poletov. Tekmovanja se je udeležilo 60 najboljših pilotov na svetu, Braslovče z Dobrovljami pa so se postavile ob bok angleškemu Caterhamu, nemškemu Wasserkuppu, kazahstanskemu Taldykorganu in turški Alanyi.

   
Osebni Arhiv

Borba za zlato kolajno je bila napeta do zadnjega, pred finalno serijo sta si prvo mesto delila Korošec Matjaž Ferarič in Srb Goran Djurković z minimalno prednostjo dveh centimetrov pred tekmovalci s Kitajske, Češke, Kosova in Nemčije, ki so čakali na njuno napako. In jo tudi dočakali. Oba sta namreč v finalu naredila 8 centimetrov in si na koncu razdelila četrto mesto. Zmagal je Eduard Dač iz Kosova, pred Čehomoma Vlastimilom Kričnarjem ter Marketo Tomaškovo. Med deseterico se je izmed Slovencev uvrstil še Matjaž Sluga, ki je tekmovanje končal na 8. mestu. Ekipno tekmo so dobili Srbi, drugi so bili Nemci, tretje mesto pa je zasedla mešana češko-slovenska ekipa.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta