(FOTO) Bobnar Marko Soršak - Soki učence osnovnih šol v Slovenj Gradcu in Črni razveselil s podarjenimi bobni

Jasmina Detela Jasmina Detela
30.01.2024 13:00

Na Drugi OŠ Slovenj Gradec in OŠ Črna veselo vzdušje, saj so gostili bobnarja Marka Soršaka - Sokija, ki jim je podaril komplet bobnov. "Z majhnimi stvarmi lahko v družbo prinesemo dobro energijo," pravi Soki.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Bobnar Marko Soršak - Soki z bendom Druge OŠ Slovenj Gradec 
Jasmina Detela

Na dveh koroških osnovnih šolah (OŠ), na Drugi OŠ Slovenj Gradec in OŠ Črna na Koroškem, je bilo veselo. Obiskal jih je Marko Soršak - Soki, bobnar rokovske skupine Elvis Jackson, in jim v okviru projekta 20za20 podaril komplet bobnov v vrednost okoli 800 evrov.

Na obeh šolah je bilo to za učence presenečenje, saj do zaključka prireditve niso vedeli za donacijo. Na slovenjgraški osnovni šoli so učenci sprva prisluhnili šolskemu bendu, katerega bobnar bo lahko v prihodnje uporabljal nove bobne. 

"Oktobra lani smo imeli na Ptujskem gradu glasbeni dogodek. Na koncertu Ptuj bobni - bobnarji na gradu se je zbralo več kot 30 bobnarjev, ki so udarjali v skupnem ritmu. Dogovorili smo se, da bomo dogodek obrnili v dobrodelnost in da donacijo, ki smo jo prijeli, prinesemo na Koroško," je pojasnil bobnar Soki. Ideja je, da bobne dobijo šole s poplavljenih območij s sporočilom, da se ne pozabi na to, kar se je zgodilo. "Menim, da lahko z majhnimi stvarmi v družbo prinesemo dobro energijo," še dodaja bobnar.

Bobnar Marko Soršak - Soki je Drugi OŠ predal donacijo - komplet bobnov
Jasmina Detela

Dogodek je potekal v okviru projekta 20za20, ki teče že deseto leto. "Z današnjim dnem je obdarjenih že 129 osnovnih šol in raznih ustanov," je ponosen Soki, ki rad podarja instrumente, saj meni, da se je z glasbo pomembno ukvarjati že zgodaj. "Namen projekta je zelo močan. Omogočiti mladim orodje, da imajo možnost izbire, kaj bi radi počeli v svojem otroštvu," pojasni Soki. Najbolje je, da se čim hitreje začnejo ukvarjati z glasbo - in seveda na dovolj dobrem instrumentu. 

"Zelo sem vesel, ko vidim, da ima šola svoj bend. Bobni so prišli v prave roke," je prepričan bobnar ptujske skupine Hudobni Volk Mihael Toš, organizator dogodka na Ptuju. 

Bobnar Marko Soršak Soki je Drugi OŠ predal donacijo - komplet bobnov
Jasmina Detela

Da so donacije zelo veseli in je zelo dobrodošla, saj že dve leti razmišljajo o nakupu bobnov, je dejala Helena Gaberšek, ravnateljica Druge OŠ Slovenj Gradec: "Že nekaj časa imamo šolski bend. Učenci v šolo prinesejo svoje instrumente. To bo zanje dobrodošlo. Prav tako je donacija zelo dobrodošla pri spodbujanju ustvarjalnosti in kreativnosti otrok na glasbenem področju. Bobne bodo uporabili pri različnih prireditvah na šoli, v okviru pouka glasbe in še kje. Tudi v Črni na Koroškem niso bili nič manj navdušeni, donacije so se razveselili. Ravnatelj Mitja Pranjič je povedal, da nekaj učencev zna igrati na bobne. "V sklopu pouka bodo lahko vadili. Upam, da bomo v kraju dobili tudi kakšnega novega mladega bobnarja," je optimističen.

Soki ima v načrtu, da komplet bobnov do poletja podari še dvema koroškima osnovnima šolama. 

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta