Na Ptujskem gradu bo jutri znova bobnelo. Prihaja 30 bobnarjev

Hojka Berlič Hojka Berlič
06.10.2023 16:00

Na Ptujskem gradu bodo jutri v rockovskih ritmih ponovno združili bobnarji iz cele Slovenije, zbrane prispevke od vstopnic bodo namenili mladim glasbenikom s poplavljenih območij

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Andrej Petelinsek

Jutri se bo med 10. in 13. uro na Ptujskem gradu že drugo leto zapored odvil dogodek Bobnarji na gradu, ki so ga ob lanski prvi izvedbi obiskovalci izjemno dobro sprejeli. V rockovskih ritmih bo tokrat na bobne zaigralo več kot 30 bobnarjev iz celotne Slovenije in vseh starosti. Dogodek pa bo zaradi del, povezanih z obnovo ptujske grajske žitnice, tokrat namesto na turnirskem prostoru na zgornjem dvorišču gradu.

Dogodek ni zgolj rock koncert

Po besedah soorganizatorja dogodka, ptujskega glasbenika Mihaela Toša Toscha, o selitvi na kako drugo lokacijo niso razmišljali, saj je prav grad bil in ostaja osrednja privlačnost Ptuja: "Dogodek namreč ni zgolj rock koncert, temveč gre za povezavo sodobnosti s preteklostjo in počastitev 130-letnice Pokrajinskega muzeja Ptuj - Ormož." Zato bo dogodek ob bogatem programu nudil tudi promocijo največje in najstarejše historične zbirke glasbil v Sloveniji. Zanemarljivo pa po Toševih besedah ni niti, da dogodek omogoča številnim mladim glasbenikom, ki odraščajo v dobi prekomerne rabe zaslonov, da dobijo izkušnjo koncerta v živo, ki je vzpodbuda za nadaljnje delo skozi vse leto. Na delavnici Sokijeve bobnarske šole se bodo obiskovalci lahko preizkusili v bobnanju, ob 12. uri pa prisluhnili ptujski rock zasedbi Hudobni Volk in skupini The Rocktors v spremstvu bobnarjev. Zaradi omejenosti prostora bo letos sicer treba za obisk dogodka kupiti vstopnico, na voljo jih bo 500 v zameno za prostovoljni prispevek.

Lani je dogodek na Ptujskem gradu navdušil množico obiskovalcev.  
Andrej Petelinsek

Zbrana sredstva bodo namenili otrokom

Dogodek je namreč tudi letos dobrodelno obarvan, zbrana sredstva pa bodo namenili otrokom oziroma glasbenim šolam na območjih, ki so bila poplavljena med letošnjimi ujmami. "Gre predvsem za neko gesto. Iz dneva v dan se namreč vse bolj pozablja na dogodke. Ljudje pa bodo zagotovo potrebovali še ogromno fizične, finančne in moralne pomoči," je izpostavil soorganizator dogodka Marko Soršak Soki, bobnar skupine Elvis Jackson. Na Ptuju bo sicer živahno ves dan, saj bo od 11. ure v mestu znova gostovala tudi karavana Odprte kuhne.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta