(FOTO) Dravska dolina ni več odrezana, novi začasni most v Otiškem Vrhu je odprt!

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
24.08.2023 16:05

Skoraj tri tedne po uničujočih poplavah je državna cesta med Dravogradom in Slovenj Gradcem znova odprta. Promet po novem dvopasovnem mostu so sprostili nekaj po 15. uri.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Vzpostavitev začasnega mostu v Otiškem Vrhu je zahtevala tudi izgradnjo nove asfaltirane dostopne poti, pri čemer se je dravograjski župan Anton Preksavec zahvalil lastnikom nekdanje tovarne ivernih plošč in podjetju Hancman, ki sta odstopila zemljišča. "Most nima omejitev in je namenjen vsem vozilom. Le kolesarji in pešci naj ga uporabljajo le v nujnih primerih. Sicer je dvopasovni, ampak vseeno, iz varnostnih razlogov," pravi župan, ki upa, da bodo čim prej začeli tudi z gradnjo trajnega mostu, ki bo zrasel na mestu zdajšnjega porušenega, prek njega pa bo potekala tudi sprehajalna in kolesarska pot. Potencialno nevaren je namreč tudi obstoječi kolesarski most, ki je vse od poplav zaprt in ga bodo porušili. 

Nejc Strojnik

Na odprtju novega mostu je bil tudi državni sekretar z ministrstva za infrastrukturo Andrej Rajh, ki je vesel, da se prevoznost cest v državi pospešeno vzpostavlja. "Danes okoli 17. ure se na relaciji do Dravograda vzpostavlja tudi železniški potniški promet, do predvidoma 4. septembra pa bo ta stekel tudi do Prevalj. Nekoliko dlje pa bo sanacija trajala naprej proti Avstriji, ker je otežena zaradi plazu," je povedal Rajh, župan Preksavec pa je ob tem poudaril, da v takih primerih še bolj do izraza pride nujnost izgradnje tretje razvojne osi. Verjame, da vsi odgovorni vlagajo vse napore, da se časovnica ne bi spet zamaknila.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta