(FOTO in VIDEO) Ganljiva poteza Večerovega ilustratorja Cirila Horjaka: Solzice sredi Črne izročil županji

Petra Lesjak Tušek Petra Lesjak Tušek
12.08.2023 14:00

Naslovno ilustracijo priloge V soboto je okviril in jo predal županji Romani Lesjak, ki jo je izobesila v pisarni. Izjemna ilustracija, ki pretrese in bo zapisana med mojstrovine, objavljene v slovenskih tiskanih medijih.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Ciril Horjak in Romana Lesjak pri Plečnikovem spomeniku
Petra Lesjak Tušek

Izvrstni Večerov ilustrator mojster Ciril Horjak je danes v Črno na Koroško pripeljal vrhunsko ilustracijo, naslovnico današnje priloge V soboto, ki se bo nedvomno zapisala v zgodovino - Koroške, Črne, našega medija in na sploh med ene najboljših ilustracij v slovenskem tisku. Ilustracijo je okviril in jo izročil črnjanski županji Romani Lesjak z dobrimi željami in poudarkom, da v nesreči niso sami.

Ciril Horjak in Romana Lesjak pri Plečnikovem spomeniku
Petra Lesjak Tušek

Vrhunsko ilustracijo z motivom solzic, ki pretrese, je županja izobesila v občinsko pisarno, pod njo se je na steno tudi podpisal in dopisal dobre želje. Ciril ne bi bil Ciril, če ne bi dela odlomka iz Solzic tudi odrecitiral. Izjemna gesta Cirila Horjaka je v silovitem ritmu popoplavne sanacije prinesla enega od lepih trenutkov, ki v teh dneh pomenijo veliko - zato bodo njegove besede, da Črna ni sama, da želi vse dobro, še odzvanjale. Županja je poudarila, da je bil Ciril Horjak sploh prvi, ki se ji je po poplavi odzval in ponudil pomoč in podporo v vseh možnih oblikah, česar nikoli ne bo pozabila. Zato mu je izjemno hvaležna.

Ciril Horjak, napis na steno županji
Petra Lesjak Tušek

Horjak je v Črno pripeljal tudi 49 izvodov Večera, ki smo jih razdelili občanom - zlasti veseli so ga bili zvesti naročniki in pa bralci, ki so danes tudi sogovorniki v reportaži Franje Žišt in Andreja Petelinška.

V Črni je danes tako tudi raznos Večera ganljiv trenutek - neposredni stik z bralci prinese solze in smeh ter predvsem zavedanje, kako pomemben ostaja tiskani medij kljub vsem ostalim digitalnim oblikam informiranja. Še zlasti v časih, ko se je pokazalo, da tudi signal za mobilno telefonijo ni tako samoumeven, kot smo mislili.

Ciril Horjak je raznašal Večer, izročil ga je tudi Daši Marošek
Petra Lesjak Tušek

Če smo že morda pozabili, kako pomemben je neposredni stik z bralci, se nam je zdaj to potrdilo - izredne okoliščine odstrejo marsikatero dimenzijo, tudi take, s katerimi se v vsakdanjem hitrem tempu morda niti ne ukvarjamo več.

Ciril Horjak in Romana Lesjak v pisarni županje, kamor je izobesila Cirilovo darilo.
Petra Lesjak Tušek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta