(FOTO in VIDEO) Kralj Matjaž je že pristal v Črni in pričakuje novo snežno kraljestvo

S spustom kralja Matjaža z Obistovih peči se je začela gradnja snežnih gradov, ekip je nekoliko manj kot običajno, le okoli 30, je pa vzdušje že od jutra prešerno.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Gradovi kralja Matjaža, postojanka pri meričnikih

V Črni na Koroškem se je začela najpomembnejša zimska prireditev tega kraja in čeprav ni zime, so na obronku Pristave na Matavževih travnikih ustvarili njen približek. Okoli 30 ekip iz različnih koncev se je zbralo, da bo iz umetnega snega zgradilo snežne skulpture, ki bodo del nove snežne črnjanske vasi. Grajski meričniki so odmerili parcele graditeljem v velikosti pet krat pet metrov, gradili bodo lahko do popoldneva, ko se bo začelo tudi ocenjevanje gradov. Pravila so ustaljena že leta - za gradnjo lahko ekipe uporabljajo le naravne materiale. Vsi sodelujoči so - v sicer ne preveč mrzlem dnevu - ustaljeno dobro pripravljeni, opremljeni s hrano in pijačo za cel dan za vse obiskovalce, tako da so parcele graditeljev tudi prav posebne kulinarične postojanke. Z Obistovih peči se je na prireditveni prostor uvodoma spustil kralj Matjaž (padalec Bojan Dravec, ki je nadomestil sprva napovedanega Matjaža Ferariča). 
{embed_youtube}https://youtu.be/J4wKHmvd6vw{/embed_youtube}

Gradovi kralja Matjaža v Črni
Ekipe med gradnjo gradov
Gradnja snežnih gradov, ekipe na delu
Grajski meričniki so odmerili parcele
Gradovi kralja Matjaža - stojnica Večer Koroška
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta