(FOTO) Izjemen zaključek srčne zgodbe: Družina Fratar "predsedniško" katro predala novemu lastniku

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
19.04.2023 11:48

Družina Fratar je novemu lastniku, Tomažu Habjanu iz Selc, predala katro, ki jo je na dobrodelni dražbi kupila od nekdanjega predsednika Boruta Pahorja in z njo odpeljala izjemen dobrodelni krog.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

"Nikoli še nisem vozil katre, zraven sem že sedel, za volanom pa še ne. Ampak mislim, da bo šlo. Toliko izkušenj pa že imam," je bil pred podjetjem Fratar v Otiškem vrhu pri Dravogradu, ob prevzemu avtomobila, nasmejan novi lastnik Tomaž Habjan. V dobrodelno akcijo družine Fratar se je vključil zadnji dan, predsednik Borut Pahor pa je med vsemi donatorji na zaključni prireditvi izžrebal prav njega. "Pred časom sem igral loto, samo enkrat, in zadel dve šestici. Pa saj nista bili veliko vredni, hišni kino sem si kupil takrat," je povedal Habjan, ki je dobrodelno pot katre vseskozi spremljal. "Očitno mi je bila namenjena. Sin je tetraplegik, nečakinja je junakinja 3. nadstropja. Z dobrodelnostjo bomo nadaljevali, a akcija bo bolj dolgoročna, avta ne bomo dali na dražbo." Razstavili jo bodo v steklenem paviljonu v občini Železniki, z njo bodo obiskovali tudi okoliške občine in lokalne podjetnike, pri vsem pa bo Tomažev sodeloval sin Aljoša. "Dvakrat sem že govoril z gospodom Pahorjem, ki je ponudil pomoč in podporo. Tudi v petek, ko imamo v Selcah prevzem katre, bo prišel."

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik

Bratje Fratar, Aleksander, Jože in Zlatko, so pred predajo ključev katro dodobra uredili, jo spolirali in na njej naredili generalni servis. Novi lastnik je pred prvo vožnjo dobil tudi nekaj praktičnih napotkov, predvsem okoli menjalnika in uporabe zauga. Fratarji, ki so že prej veljali za izjemno srčne in dobrodelne ljudi, a se niso nikjer izpostavljali, so z odmevno akcijo zbrali 275 tisoč evrov. Znesek so namenili Inštitutu zlata pentljica, društvu Junaki tretjega nadstropja in Splošni bolnišnici Slovenj Gradec, ki so svoj del donacije prejeli včeraj oziroma danes. "Nismo si mislili, da se bo zbralo toliko denarja. Pri vsem skupaj pa si bomo najbolj zapomnili sprejeme, kar čakali so nas ob hišah, podjetjih, pred društvi. Res je bilo lepo," so povedali bratje, ki so še enkrat več dokazali, kako velika srca imajo. "Če imaš možnost, da nekomu pomagaš, je to še najmanj, kar lahko storiš. Tudi v prihodnje bomo pomagali."

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta