(FOTO) Korošci v odbojki v pričakovanju finala: "To je edinstvena priložnost te generacije"

Žana Vertačnik Žana Vertačnik
29.09.2019 11:15

Z nestrpnostjo pričakuje Slovenija današnji finalni obračun evropskega prvenstva v odbojki, kjer se bosta pomerili slovenska in srbska ekipa. S prav posebnimi občutji tekmo pričakujejo tisti, ki so vpeti v ta šport že leta. Pogovarjali smo se z odbojkarjema Janom Pokeršnikom in Ano Marijo Vovk ter odbojkarskim sodnikom Bernardom Valentarjem.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Odbojkarski sodnik Bernard Valentar (desno) si je z družbo ogledal štiri tekme v Ljubljani, zdaj je ekipa na poti v Pariz. 
Osebni arhiv

Da je edina škoda to, da naši odbojkarji še finalnega obračuna evropskega prvenstva ne bi odigrali pred domačimi navijači, se je po zadnji tekmi v polnih Stožicah zaslišalo večkrat, tej misli se pridružuje tudi koroški odbojkar Jan Pokeršnik. Ravenčan, ki navdušuje s predstavami na mivki, poleg tega pa še vedno aktivno igra dvoransko odbojko pri ljubljanskem ACH Volleyju, pravi, da bi si fantje to po tako imenitnih predstavah tudi zaslužili. A nič ne de, v Pariz je odšlo več tisoč Slovencev, tako da za vzdušje ni skrbeti. Po besedah Pokeršnika pa prav tako ne za še eno vrhunsko predstavo Slovenije: "Verjamem, da bodo premagali še Srbe in se domov vrnili z zlatom." 

Odbojkar Jan Pokeršnik verjame, da bodo fantje domov prinesli medaljo zlatega leska. 
CEV
Koroška "sodniška odprava" v Parizu. 
Osebni arhiv
Osebni arhiv
Mislinjčanka Ana Marija Vovk pravi, da nas danes čaka odlična tekma. 
Andrej Petelinšek
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta