(FOTO) Odziv Korošice iz Christchurcha: Partner mi je napisal, da se v njegovi bližini streljajo

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
15.03.2019 11:30

V mestu Christchurch na Novi Zelandiji, kjer je danes prišlo do strelskih napadov v dveh mošejah, živi tudi mlada štiričlanska družina iz Slovenj Gradca. "Ljudje tukaj živijo v sožitju, ne glede na prepletanje različnih kultur, zato je bilo streljanje toliko večji šok za vse," je nam je povedala Nadja Ebner.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj

"Ura je bila dve popoldan, ko mi je Leopold (partner, op.p.) napisal, da se v njegovi bližini streljajo. To ni izjava, ki jo slišiš vsak dan, zato je bil tudi moj odziv temu primeren," je pogovor začela Nadja Ebner, pretresena nad napadoma, ki sta po zadnjih podatkih zahtevala kar 49 življenj. Partner ji je sporočil, da so v službi dobili navodila, da morajo ostati v pisarni in da nihče ne sme iz stavbe. "Takoj sem preverila v medijih, če že kaj poročajo. Rečeno je bilo, da je prišlo do streljanja v mošeji. Policisti so center evakuirali, obiskovalce glavnega Hagley parka pa opozorili, naj se zatečejo v zaprte prostore. Na trgu ob katedrali so prekinili stavko, povečali so policijski nadzor pri glavni bolnišnici. Nihče ni točno vedel, kaj se dogaja. Zaprli so šole in vsem naročili, naj ostanejo v zaprtih prostorih," razlaga Ebnerjeva, ki je ravno takrat morala v šolo po svoja otroka.

EPA
Reuters
EPA
Reuters
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta