(FOTO) Poplave so pumpo v Žerjavu povsem dotolkle, zdaj je zasijala v novi, sodobni podobi

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
06.08.2024 15:58

V Žerjavu so tudi uradno odprli prenovljeni bencinski servis Petrol, ki s svojo podobo in ponudbo pomeni veliko dodano vrednost za kraj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Ko smo se lani, kmalu po uničujočih poplavah prebijali proti Črni na Koroškem, smo bili v šoku. Narava je udarila z največjo možno silo, za seboj pa pustila opustošenje. Popolnega uničenja so bili poleg cestne infrastrukture deležni številni objekti, med njimi tudi bencinski servis v Žerjavu, katerega vloga v teh koncih je izjemna, skoraj neprecenljiva. Po letu dni improvizacij in rešitev v obliki obliki mobilnega prodajnega mesta, so v Žerjavu, kjer živi okoli 400 prebivalcev, zdaj tudi uradno odprli povsem nov, sodoben bencinski servis Petrol, ki s svojim videzom (pozitivno) izstopa, v kraj pa prinaša mnogo več ko le bencin, dizel in kurilno olje.

Nejc Strojnik

Bencinski servis bo namreč v kraju opravljal tudi vlogo trgovine, ki bo krajanom, ko bodo potrebovali kaj nujnega, precej skrajšala pot. Domačini so izpostavili še 24-urni avtomat, zaradi katerega bodo lahko gorivo točili tudi izven delovnega časa prodajnega mesta, prehvaliti pa niso mogli niti sodobne podobe. "Takega nimajo niti v Ljubljani," so se šalili nekateri. "Upam, da bo bencinska črpalka prišla tudi na seznam Moja dežela lepa in gostoljubna. Nekoč je že bila bencinska črpalka v Žerjavu nagrajena zaradi svoje urejenosti, zaradi vsega lepega, kar jo obkroža. Predvsem pa smo veseli tega, da bodo naši sokrajani, pa tudi vsi turisti in zaposleni na različnih gradbiščih, ki jih imamo sedaj v Črni ogromno, lahko tukaj črpali tisto energijo, ki jo potrebujejo za svoje delo. Tega je ogromno in brez Petrola tukaj ne bi zmogli opraviti toliko dela," pa je med drugi m povedala črnjanska županja Romana Lesjak in še posebej čestitala vsem štirim zaposlenim na "žerjavski pumpi", kot se je izrazila, Cvetki, Faniki, Davidu, Mateju. Zaposlene je izjemno pohvalil tudi predsednik uprave Petrola Sašo Berger: "Sodelavci so glavno bogastvo vsake družbe, tako tudi Petrola. In ponosni smo, da imamo tukaj take sodelavce, ki dodajo ta kamenček v mozaiku, ki vnašajo nasmeh in zadovoljstvo naših strank, kar je najpomembnejše."

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik

Družba Petrol je morala po lanskih poplavah na novo postaviti tri bencinske servise, poleg žerjavskega še dva v Nazarju in v Otiškem vrhu, skupaj pa so škodo utrpeli na desetih prodajnih mestih. V vsakega od omenjenih treh je družba vložila okoli pol milijona evrov, v Žerjavu pa so se izkazali še z donacijo 5.000 litrov kurilnega olja, ki ga je prejela tamkajšnja podružnična osnovna šola z vrtcem in črnjanski športni park.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nov bencinski servis v Žerjavu
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta