(FOTO) Ravenski župan je sprejel svetovnega prvaka

Nejc Strojnik
05.04.2023 14:00

Alpski smučar Rok Ažnoh je januarja v avstrijskem St. Antonu dosegel uspeh kariere in postal mladinski svetovni prvak v smuku. Zdaj, po koncu uspešne sezone, ga je sprejel župan Tomaž Rožen.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Rok Ažnoh je nedavno sklenil izjemno uspešno sezono.
Nejc Strojnik

Ravenski župan Tomaž Rožen je družbi dveh podžupanov – Petra Stočka in Andreja Erjavca -, ter predsednika Zveze športnih društev Bogdana Tuška in predsednika ASK Fužinar Janka Toneta sprejel alpskega smučarja Roka Ažnoha, za katerim je izjemna sezona. V njej izstopa naslov mladinskega svetovnega prvaka v smuku, ki si ga je januarja prismučal v avstrijskem St. Antonu, stopničkam se je nevarno približeval tudi na tekmah evropskega pokala, dve srebrni medalji, v supervelelslalomu in alpski kombinaciji, pa je dosegel na nedavnem državnem prvenstvu na Peci. Tudi zaradi vseh obveznosti, številnih tekem in treningov, so s sprejemom počakali do konca tekmovalne sezone. "Vsi z veseljem spremljamo njegove uspehe, se jih veselimo. Rok je lahko vzor mnogim mladim, saj ni lahko biti na tako visoki ravni v tako konkurenčnem športu kot je alpsko smučanje," je dejal župan, ki je leta 2021 Ažnohu podelil že občinsko priznanje - Klančnikovo plaketo.

Nejc Strojnik

Ažnoha, ki je na sprejem prišel neposredno iz treninga v Kranjski gori, prihodnji teden čakajo še treningi na Peci, nato bo sledilo nekaj počitka, maja pa že priprave za prihodnjo sezono, pred katero z reprezentanco načrtujejo tudi priprave v Južni Ameriki. B-reprezentanca, za katero tekmuje, je sicer precej koroška. Njen trener je namreč Prevaljčan Rok Šalej, pomočnik in serviser pa je Črnjan Boštjan Delalut. Pred 20-letnikom, ki si v prihodnji sezoni obeta tudi kakšen start na tekmah svetovnega pokala, je gotovo še lepa prihodnost, eden od dolgoročnejših ciljev pa so naslednje olimpijske igre, ki jih bo leta 2026 gostila Cortina d'Ampezzo.

Nejc Strojnik
Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta