(FOTO) Skok na Strojno: Kljub slabšemu vremenu odlični rezultati

Urška Polanc Urška Polanc
17.09.2024 16:00

Na startu že 6. Skoka na Strojno se je zbralo 47 najbolj vztrajnih kolesarjev. Na 9,5 kilometra dolgi progi so premagali 547 višinskih metrov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Udeleženci niso obupali, temveč so (čeprav v mrazu) "grizli" klance in na Strojni s svojo pozitivno energijo pričarali sonce, ki si je na koncu le utrlo pot skozi oblake. 
Dobran Laznik

Slabše vreme od zdaj že tradicionalnega tekmovanja ni odvrnilo 47 najbolj vztrajnih kolesarjev, ki so se v nedeljo ob 10. uri zbrali na startu že 6. Skoka na Strojno. Na 9,5 kilometra dolgi progi s povprečnim naklonom 5,8 odstotka (največji naklon 12,8 odstotka) so premagali 547 višinskih metrov in vse vremenske razmere - startali so pod oblaki, vmes kolesarili v rahlem dežju, na vrhu pa jih je pozdravilo sonce, ki je pokukalo izza oblakov, sporočajo z Mladinskega sveta Ravne na Koroškem.

Slabo vreme ni odgnalo kolesarjev. 
Nika Hölcl

Na progi so dosegli odlične rezultate, vsi kolesarji, vključno z najmlajšim Primožem Prodanom (2012) in najstarejšim Zdravkom Štaudekerjem (1956) so namreč progo premagali v manj kot eni uri. Absolutno najboljši čas dirke in najboljši čas med cestnimi kolesarji je dosegel Klemen Andrejc, ki je vzpon premagal v času 00.32.06. Med ženskami je bila s časom 00.48.52 najhitrejša Katka Šoster, ki je postala tudi zmagovalka v kategoriji gorskih koles med ženskami, starimi 16 do 35 let. V kategoriji moških na gorskih kolesih je bil s časom 00.32.28 najhitrejši Tadej Skitek, ki je zmagal v kategoriji moških med 16 in 35 leti. V kategoriji e-koles se je med ženskami na najvišjo stopničko povzpela Petra Glušič, med moškimi je bil najhitrejši Urban Ladinek. Najpogumnejši štirje tekmovalci so se s progo spopadli na kolesih Pony, prvi med njimi je vrh v času 00.49.06 dosegel Žiga Andrejc.

6. skok na Strojno
Nika Hölcl

Na vrhu so se kolesarji v notranjih prostorih bivše podružnične osnovne šole pogreli z odlično toplo malico in pijačo. Po prijetnem klepetu je sledila podelitev, ki jo je popestril žreb več kot tridesetih nagrad, ki so jih za tekmovalce pripravili sponzorji dogodka - trgovina Enduro, prodajalna David, Andrej Kiselak s.p., Picerija Gajbica, trgovina Mojca Outlet Ravne na Koroškem, Joni, slaščičarna in okrepčevalnica, Lekarna Dren, Koroška lekarna, Redbull, Havana Ravne, Punkt, Koroški študentski servis in Plezalni center Prevalje. "Največja zahvala in poklon gresta kot vedno vsem udeležencem dogodka, ki skupaj z nami niso obupali, temveč so (čeprav v mrazu) 'grizli' klance in na Strojni s svojo pozitivno energijo pričarali sonce, ki si je na koncu le utrlo pot skozi oblake," so še sporočili iz mladinskega sveta.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta