(FOTO) Slovenj Gradec: Grabili, pobirali, ljudje smeti celo zakopljejo!

Tomaž Ranc
17.04.2021 14:47
V Slovenj Gradcu se je čistilne akcije udeležilo 670 ljudi. Naleteli so tudi na luknje z zakopanimi pločevinkami, steklenicami, ogorki, zato bi bilo po mnenju župana Kluglerja prav, da bi akcija trajala kar 365 dni
Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Dušan Stojanovič

V Slovenj Gradcu bodo tudi letos ob skorajšnjem svetovnem dnevu Zemlje organizirali čistilne akcije mestnih četrti in vaških skupnosti. Na voljo je bilo 14 zbirnih mest.

Dušan Stojanovič

Med čistilci je bil tudi župan Tilen Klugler, ki meni, da je prav, da se vsaj enkrat letno organizira takšna skupna akcija. "Udeležilo se je je 670 ljudi. Na terenu je bilo zaznati veliko odpadkov. Verjetno je to tudi posledica ukrepov, ki še veljajo v državi, ko so se ljudje prisiljeni ostati doma. Prav je seveda, da se gibljejo v zdravem okolju, ni pa prav, da za sabo puščajo sledi," je dejal.

Po njegovi oceni je bilo smeti morda pred leti še več, glede na razmere je poudaril, pa bi bilo prav, da bi take čistilne akcije imeli kar 365 dni na leto, ali še bolje, da sploh ne bi puščali za seboj odpadkov oziroma, da bi jih odlagali tja, kamor sodijo.

Dušan Stojanovič

Pa ga je kje vseeno kaj presenetilo, kakšno črno odlagališče? "Malo sem grabil, malo pobiral, vse sorte smo počeli. Počistil sem igrala in umetno travo na igrišču na Legnu, našli pa so veliko smeti ob gozdni učni poti Tičnica in sicer veliko pločevink, steklenic od alkoholnih pijač, ogorkov, ljudje jih celo zakopljejo v luknje, kar nekaj tega smo našli. K sreči tokrat nismo naleteli na kakšne salonitne plošče," je še povedal župan, ki upa, da bo igrišče, ki ga sicer nikoli niso zaprli, lahko kmalu zaživelo v polni meri tudi za šport, ko bodo epidemiološke razmere to dopuščale.

Dušan Stojanovič
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta