(FOTO) V Mislinji je zgodaj popoldne presenetila toča

PLT
02.04.2024 16:00

K sreči toča oziroma sodra ni klestila ali povzročila škode, je pa vsekakor sprožila debate o izrednih vremenskih pojavih, na katere so v koroški regiji po poplavah še bolj občutljivi.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Toča oziroma sodra v Mislinji
Matjaž Jež

Zgodaj popoldne je prebivalce v Mislinji presenetila toča oziroma sodra. "Pobelilo je strehe, travnike, ni bilo sicer kakih večjih ledenih kosov ali kaj posebej pretresljivega, je pa bilo naenkrat sredi sončnega dne vse belo," je razložil mislinjski župan Bojan Borovnik. Padalo je nekje okoli slabe pol ure, začelo se je kje okoli pol druge popoldne, pred tem je zagrmelo, ozračje je bilo nekoliko soparno. O krajši nevihti s točo poročajo tudi iz Črne na Koroškem.

Na Koroškem so po lanskih poplavah toliko bolj občutljivi na izredne vremenske pojave, zato so tudi o toči oziroma sodri zgodaj aprila razpravljali v luči izrednega vremena.

Fotografijo s pripisom, da so že dobili prvo pošiljko toče in da je bilo prelepo, da bi trajalo dolgo, je na družbenih omrežjih objavil naravoslovec Matjaž Jež.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta