(FOTO) V Mislinji so odprli most Lopan, povsem obnovljena je tudi navezovalna cesta

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
23.05.2024 11:50

V Mislinji so nedavno odprli težko pričakovani most Lopan. Občina je uredila tudi navezovalno občinsko cesto Šentlenart-Krenker-Šentilj.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Nejc Strojnik

Projekt je zajemal izgradnjo novega mostu in vodnogospodarsko ureditev struge reke Mislinje, investicija v most pa je bila z upoštevanim davkom na dodano vrednost vredna 599.580 evrov. "Ob tem je Občina Mislinja pretežni del sredstev (485.000 evrov) pridobila iz nepovratnega državnega vira za sanacijo po elementarnih nesrečah. Projekt je zajemal izgradnjo novega mostu in vodnogospodarsko ureditev struge reke Mislinje," pravi direktor občinske uprave Blaž Šaloven. Občina Mislinja je vzporedno, a z lastnimi sredstvi, v celoti na novo uredila tudi navezovalno lokalno cesto Šentlenart-Krenker-Šentilj s pločnikom in javno razsvetljavo, vodovodom ter kanalizacijo v skupni vrednosti 200 tisoč evrov.

Nejc Strojnik

"Izvajalec gradbenih del je bilo podjetje VOC, d.o.o., s podizvajalci. Z izvedeno investicijo se je izboljšala pretočnost reke Mislinje in s tem poplavna varnost, zagotovila se je ustrezna nosilnost mostu ter povečala prometna varnost vseh udeležencev in zagotovila nemotena prevoznost lokalne ceste," v zvezi s tem pove Šaloven. Občina Mislinja je v lanskih ujmah, čeprav so bile nekatere druge še bolj izpostavljene, kljub vsemu utrpela veliko škode, sproženih je bilo zlasti veliko plazov, ki so uničili občinske ceste in ogrozili stanovanjske objekte. "Veliko sanacij smo že izvedli, nekatere pravkar potekajo, z nekaterimi pa bomo začeli, ko pridobimo ustrezno projektno dokumentacijo," še doda direktor občinske uprave. 

Nejc Strojnik
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta