Fuzbal je resna stvar in zabava

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
01.07.2019 18:50

Na Prevaljah 80 mladih na Korotanovem nogometnem kampu Hermana Čepelnika, na Ravnah več kot 70 na kampu Fužinarja in Pece, medtem ko v Dravogradu kampa letos ni bilo.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Tudi deset deklet je letos brcalo in se družilo na kampu na Prevaljah. Foto. Tomaž RANC

​Kako navdušeni so mladi nad nogometom, je kazalo dopoldne zadnjega dne kampa na Prevaljah. Ta se je namreč začenjal ob 17. uri, mladi pa so s torbami in v modrih dresih prežali na rekvizite in delovne postaje že ob desetih. Prvi dan je prišel nekdo z dedkom že prav tako ob desetih in fant je hotel čakati na igrišču sedem ur. Pohvala za zagnanost! Počitnice pač, fuzbal pa resna stvar. In dobro je, da v prostem času počnejo kaj koristnega in zabavnega, so povedali starši mladih počitnikarjev.

Širina in dotik urbanih športov

Kar 80 otrok je sodelovalo na Korotanovem kampu, ki so ga poimenovali po preminulem domačinu Hermanu Čepelniku, ki je bil pobudnik kampa in je vsa leta zavzeto pomagal pri njegovi organizaciji. Na stadion Ugasle peči so prihajali fantje in dekleta, rdeča nit so bile nogometne vsebine, na sedmih postajah, na katerih so s trenerji delali po skupinah, so se seznanjali tudi z urbanimi športi. Preizkusili so disk golf, slackline (hojo po gurtni za lovljenje ravnotežja), vodno drčo, nogomet na mivki, največja atrakcija pa je bil v vročih dnevih nogomet na milnici.

Nogomet na milnici na Korotanovem kampu v Prevaljah je vselej aktrakcija in osvežitev. Foto. Tomaž RANC
Kamp NK Fužinar in NK Peca je obiskal tudi Marko Šuler.
Nk Fužinar

Na Ravnah gostje in sodelovanje z odbojkarji

Na nogometnem kampu Fužinarja in Pece na Ravnah se je zbralo več kot 70 otrok med sedmim in šestnajstim letom starosti. "Letošnja posebnost je sodelovanje z odbojkarskim kampom Tineta Urnauta, skupaj smo s skupinami starejših šli celo v kino, kamp pa sta obiskala tudi nogometna gosta, bivši reprezentant, dolgoletni igralec Maribora in Korošec Marko Šuler ter bivši igralec Rudarja, sedaj vodja nogometne šole Domžale Jernej Javornik. Bilo je zelo vroče, zato smo maksimalno izkoristili letni bazen, delali smo na dveh igriščih, na glavnem in v parku, ob tem pa še na umetni travi in ob teniškem igrišču," je povedal strokovni vodja nogometne šole Fužinar Samo Vidovič. Nogometno druženje je potekalo štiri dni ves dan. Za 60 evrov so udeleženci dobili hrano in pijačo, majico, bidone in medalje, Črnjanom so zagotovili prevoz.
Za popestritev programa je eden od sponzorjev poskrbel za obisk Petre Majdič, nekdanje smučarske tekačice in bronaste olimpijke, ki mlade motivira k razmišljanju, potrebnem za doseganje vrhunskih rezultatov, in vzgajanju jeklene volje. Po jekleni volji so kamp tudi poimenovali. "Najbolj so mi v spominu ostale Petrine besede, da v težkih trenutkih ne smeš odnehati. Tudi Petra je na svoji poti vedno vztrajala," je poudarila trinajstletna nogometašica Tija Krivc, ki nogomet trenira sedem let. Majdičeva pa je udeležencem kampa pokazala olimpijsko medaljo. V Dravogradu kampa ni bilo, so se pa kampa na Ravnah udeležili tudi nekateri Radeljčani.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta