Guitar God za boljše igranje

Urška Polanc Urška Polanc
12.12.2019 16:08

Prevaljčan Peter Rener izdeluje unikatne, individualizirane kitarske stole. Naslednje leto na platformo Kickstarter

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Izdelal je funkcionalen in estetsko dovršen stol.
Nika Hölcl Praper

Bolečine po večurnem igranju kitare na kuhinjskem stolu so 35-letnega Prevaljčana Petra Renerja pripravile do tega, da je začel razmišljati o udobnejšem, bolj funkcionalnem stolu, na katerem bi lahko vadil kitaro. Amaterski kitarist se je v ta instrument zaljubil leta 2007 po koncertu Rolling Stonesov v Budimpešti: "Ko sem videl v živo igrati Keitha Richardsa, sem se odločil, da bom igral tudi sam." Danes izdeluje butične, individualizirane kitarske stole in obešala (nosilce) z unikatnimi motivi in dekorativne dizajnerske dodatke.

Peter Rener Guitar God Startup Podjetniška ideja
Nika Hölcl Praper

Zmotil ga je grd stol

"Zvečer sem ležal v postelji, bral sem knjigo, v kateri je pisalo, da ima vsak človek v sebi del za milijon dolarjev. Po bolečinah, ki sem jih v nogah občutil po igranju, sem se spraševal, kaj delam narobe. Ugotovil sem, da če zamenjam stol, bolečina izgine. V Nemčiji sem si nato kupil drag, a funkcionalen stol. A vizualna podoba me je zmotila, bil je grd. Takoj sem se usedel za mizo in začel skicirati. Skiciral sem na roko, dopisal mere, nato pa poslal prijatelju s programom za 3D-risanje, naj mi ga pripravi za laserski razrez. Nikoli nisem bil zadovoljen s tem, kar je naredil, zato sem se s pomočjo youtuba naučil risati sam," je povedal.

Perfekcionizem - prednost in slabost

"Perfekcionizem je dvorezen meč, imel sem težavo, saj sem svoj produkt kar izboljševal in izboljševal, ne da bi ga dal na trg oziroma šel do drugih kitaristov in jih prosil za testiranje. Zabubljen za računalnikom sem risal, brisal in risal. Ovirala me je tudi miselnost, da bom vse naredil sam. Na koncu prideš namreč do zaključka, da nisi vseved, da nimaš časa in energije niti volje," je povedal o težavah. Ugotovil je, kako pomembna je pomoč ljudi, ki so na nekaterih specifičnih področjih boljši, od njih lahko črpaš znanje in izkušnje.

"Glede na to, da so naši produkti nenujni, nišni in butični ter marketinške aktivnosti niso bile izvedene, ni bilo povpraševanja," je povedal Prevaljčan Peter Rener, ki je prodrl z idejo Guitar God. 
Nika Hölcl Praper
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta