Kako glede tretje osi "diha" Alenka Bratušek

Tomaž Ranc Tomaž Ranc
30.10.2018 12:54

Odbor za tretjo os se je prvič sestal z ministrico Alenko Bratušek. Na delu med Velenjem in Slovenj Gradcem se dela nadaljujejo, na spodnjem delu pa bo očitno potreben premik časovnice

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
O terminskem planu gradnje in nadaljnje umestitve trase do meje spet decembra.

Kot smo napovedovali, se je odbor za izgradnjo tretje razvoje osi nedavno prvič uradno sestal z novo ministrico za infrastrukturo Alenko Bratušek. Kot je povedal prevaljski župan Matic Tasič, ji je že sočasno ob čestitki za imenovanje poslal prošnjo, da se odbor čim prej sestane z njo in pregleda aktivnosti. Ministrica je potrdila, da je za ministrstvo to eden pomembnejših projektov. "Čas je bil, da se pogleda, kaj je narejenega in kaj predvidevajo za naprej. Lahko da se bo terminski plan del nekoliko podaljšal, kar bomo natančneje videli decembra na naslednjem sestanku," je dejal Tasič.
Dela na terenu se medtem nadaljujejo, bo pa Družba za avtoceste do decembra natančneje preučila aktivnosti in možnosti realizacije nadaljnjih opravil. "Na odseku Velenje-Slovenj Gradec mislim, da bi se lahko držali okvirov, spodaj pa drugače zaradi ustavne pritožbe, bomo videli. Vtis je dober, ministrici je treba dati priložnost, da udejanji besede, česar bomo veseli," je dejal Aljaž Verhovnik iz mladinske iniciative.
Bratuškova je predstavnikom odbora predstavila potek aktivnosti. Za odsek med Velenjem in Slovenj Gradcem je po podatkih Darsa parcelacija gozdnih zemljišč končana. Kar 60 do 65 odstotkov trase poteka na gozdnih zemljiščih. V začetku bodo sledile parcelacije še na kmetijskih in stavbnih zemljiščih. Do sedaj je bilo po informacijah s sestanka izdanih devet ponudb za odkupe zemljišč, na katerih se nahajajo objekti, ena od teh je tudi že bila sprejeta. Na terenu potekajo geološko-geomehanske raziskave, ki se morajo izvesti na več kot 300 mestih, teče tudi sondiranje za arheološke raziskave.

Ministrica Alenka Bratušek se je v Državnem zboru zavezala, da bo tretja os eden prioritetnih projektov. Korošci ter Velenjčani jo bodo držali za besedo. 
Andrej PETELINŠEK
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta