Kilometri volne za Korošici, ki bosta podirali svetovni rekord v kvačkanju

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
04.02.2020 16:06

Korošici Jadranka Smiljić in Anita Kac bosta v četrtek zjutraj v Večgeneracijskem centru Andeški hram v Slovenj Gradcu začeli z maratonom kvačkanja, ki ju bo, če bosta zadostili strogim pravilom, pripeljal do vpisa v Guinnessovo knjigo rekordov.

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Jadranka Smiljić in Anita Kac bosta neprestano kvačkali kar  30 ur.
Nejc Strojnik

Jadranka Smiljić si lani avgusta, ko jo je sin Kosta spraševal, kako se vpišeš v Guinnessovo knjigo rekordov, verjetno ni predstavljala, da se bo pol leta zatem za vpis potegovala sama. "Hotela sem mu pokazati, da je vse mogoče, k sodelovanju sem povabila prijateljico Anito Kac in naju prijavila. Ona pa tako ali tako vsemu reče ja," v smehu pove Smiljićeva, ki bo ravno v četrtek, ko se bo maraton kvačkanja začel, praznovala 40. rojstni dan. Dva dni pred začetkom sta na trnih, priznali sta, da čutita nekaj napetosti, a da sta prepričani v svoj uspeh. Na podiranje rekorda sta se aktivno začeli pripravljati novembra, pri čemer sta so za cilj postavili okroglih 30 ur neprekinjenega kvačkanja. S projektom bosta, če bo šlo vse po načrtih, tako zaključili v petek okoli 14. ure. Porabili bosta 8 kilogramov ali če spremenimo mersko enoto 24 kilometrov volne. "Pravila predpisujejo standardno orodje, kavelj, uporabljati morava pravilno tehniko in paziti, da bo kvačkanje resnično neprekinjeno," pravita Korošici, za katerima stoji ekipa, ki šteje okoli 30 članov. V neposredno izvedbo je vključenih 22 ljudi, posredno pa še dodatnih osem. Čas bosta merili dve digitalni uri podjetja Protime, ki se bo podpisalo pod uradno meritev. Ena bo električna, druga na akumulator. Poskrbeli bodo tudi za tretjo uro, ta bo vodena radijsko, in pa za video posnetek kvačkanja.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta