Kje na Koroškem se že da smučati in kje imajo težave

Nejc Strojnik Nejc Strojnik
22.12.2022 12:59

Katera smučišča na Koroškem so že odprta, katera se odpirajo konec tedna in kje imajo težave s previsokimi temperaturami?

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Na Kopah so štirisedežnico Pungart in vlečnico Sedlo pognali 3. decembra.
Nejc Strojnik

Medtem ko je največje koroško smučišče Kope aktualno zimsko sezono začelo že prvi decembrski konec tedna, je morala večina manjših smučišč v regiji sezono preložiti na kasnejše obdobje. Na Kopah bodo od te sobote naprej smučarjem na voljo vse naprave, poleg dogajanja na snegu pa se obeta tudi bogat glasbeni in šov program. Od jutri (petka, 23. decembra) naprej bo za vse zimske navdušence na voljo tudi smučišče Bukovnik, med otroci priljubljeno smučišče Rimski Vrelec v Kotljah pa odpirajo to soboto.

Že od ponedeljka obratuje smučišče v Ribnici na Pohorju, kjer jim gre na roko tudi nekoliko višja nadmorska višina. Jutri (v petek, 23. decembra) vabijo s prav posebno akcijo, na nočni smuki bodo namreč vsi lahko smučali povsem brezplačno. S smučarsko sezono so v soboto začeli tudi na priljubljeni Peci, kjer trenutno obratujejo štirisedežnica, gondola in otroška vlečnica, že ta konec tedna pa načrtujejo zagon zgornje vlečnice.

Čeprav so v dneh okoli božiča odprtje smučišč načrtovali tudi na Ravnah in v Črni na Koroškem, pa bodo tam zaradi (pre)visokih temperatur morali še nekoliko počakati. "Kupi snega so pripravljeni, a če jih zdaj razgrnemo, bo ob takšnih temperaturah vse skopnelo. Z odprtjem Poseke se bomo tako skušali približati novemu letu," pravi Dejan Pandel, direktor ravenskega Zavoda za kulturo, šport, turizem in mladinske dejavnosti. S podobnimi težavami se soočajo tudi v Črni. Županja Romana Lesjak je dejala, da snega imajo veliko, dovolj, da bi lahko uredili progo, a ga ne upajo razgrniti. "Težava je tudi v tem, da je zemlja še zelo topla. Upam, da bo prihodnji teden bolj hladen." Vremenska napoved sicer kaže, da bodo konec prihodnjega tedna dnevne temperature v Črni okoli štiri, pet stopinj Celzija, na Ravnah pa še kakšno stopinjo več.

Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta