Kletka shnuddly pomega pri pasji vročini in mokrih tačkah

Urška Polanc Urška Polanc
20.01.2020 15:23

Slovenjgradčan razvija inovativno prenosno kletko za pse. S sušilno-hladilnim sistemom bodo pasji dnevi znosnejši, po kopanju psov pa lastnikov ne bo več bolela glava

Do knjižnice priljubljenih vsebin, ki si jih izberete s klikom na ♥ v članku, lahko dostopajo samo naročniki paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Glasovno poslušanje novic omogočamo samo naročnikom paketov Večer Plus in Večer Premium.
NAROČI SE
Poslušaj
Že ta mesec bodo izdelki Petkit na voljo tudi v spletni trgovini, sedaj jih najdete na instagramu.
Nika Hölcl Praper

Z manj prijetnimi opravki se srečujejo lastniki psov, potem ko se v hladnejših dneh leta vrnejo s sprehodov. Gre za umivanje, brisanje in sušenje umazanih, mokrih ljubljenčkov. Ob takšni redni praksi, na podlagi lastnih izkušenj in prepoznavanja problema, ki še ni bil rešen na ustrezen način, se je 26-letnemu Maticu Apatu pred približno dvema letoma porodila podjetniška ideja, ki jo danes uresničuje.

Matic Apat razvija inovativno prenosno sušilno-hladilno kletko za pse in mačke.
Nika Hölcl Praper

Rast panoge

Končnega izdelka še nimajo, testirali so že prvi prototip, a narediti morajo še nekaj izboljšav. Testirajo učinkovitost sušenja (čas), kompaktnost izdelka, sestavljanje kletke, ali je psom udobno in kakšne jakosti pihanja so zanje primerne. Oktobra letos bodo predvidoma zagnali še kampanjo množičnega financiranja Kickstarter, tako bodo izvedeli tudi, kakšna potreba po izdelku je na trgu. Idejo razvijajo v slovenjgraškem Mrežnem podjetniškem inkubatorju.

Tudi za tekmovalne pse

Apat s sušilno-hladilno kletko cilja na globalni trg. Kupiti jo bo mogoče v treh velikostih - majhno, srednjo ali veliko. Vse bodo imele integrirano ventilacijo. Kletka bo za hišne ljubljenčke tudi udobna, njena glavna prednost bo ta, da bo omogočala sušenje, potem ko lastnik psa okopa, in hlajenje, ko ga želi v vročih poletnih dneh prevažati v avtu. Uporabljali jo bodo lahko tudi lastniki tekmovalnih psov (agility), ki imajo poleti po tekmah veliko težavo z ohlajanjem psa, pozimi pa z ogrevanjem, in zdaj v ta namen uporabljajo drage ogrevalne in hladilne plašče.

Mlad podjetnik Matic Apat razvija inovativno prenosno sušilno-hladilno kletko za pse in mačke.
Nika Hölcl Praper
Ste že naročnik? Prijavite se tukaj.

Želite dostop do vseh Večerovih digitalnih vsebin?

Naročite se
Naročnino lahko kadarkoli prekinete.

Sposojene vsebine

Več vsebin iz spleta